Adres
Het Broekenhuis, Den Haag

Het Broekenhuis
Boekhorststraat 36
Den Haag
Zuid-Holland

www.hetbroekenhuis.com


Trefwoorden: Herenkleding, Vrijetijdskleding, Herenmode, Confectie, Specialist, Grote, Maten, Kostuums, Den-Haag, Zuid-Holland

Rubrieken: Herenmode, Herenkleding, Herenmode en Maatkostuums, Vrijetijdskleding, Herenpakken, Confectiekleding

Overige rubrieken:
Het Broekenhuis, Den Haag

Het Broekenhuis

Het Broekenhuis bestaat 73 jaar!

Het Broekenhuis bestaat inmiddels 73 jaar. Een mooie gelegenheid om eens het een en ander te vertellen over de historie.

In 1937 startte de heer Hecht Het Broekenhuis. Na vijf jaar onderbreking, door de Tweede Wereldoorlog, maakte hij van deze winkel een begrip in Den Haag. Het gebeurde dan ook onder zijn leiding dat Het Broekenhuis bekend werd als een kledingwinkel waar men altijd kon slagen tegen zeer betaalbare prijzen. In die tijd beschikte Het Broekenhuis ook over damesmode, zodat zowel mannen als vrouwen konden slagen.

Tegen het einde van de loopbaan van de heer Hecht als ondernemer in de Boekhorststraat in Het Broekenhuis, sloeg het noodlot weer toe. Na eerst te moeten sluiten ten tijde van de bezetting, moest de winkel later weer sluiten wegens brand.

In 1977 meldde de heer Hensen, toen net beginnend ondernemer, zich als koper bij Het Broekenhuis. Hij was in contact gekomen met de winkel toen hij nog vertegenwoordiger was in kleding. Hierdoor was hij bekend met de verkoopresultaten.

Na eerst in Amersfoort een winkel te zijn begonnen, volgde Den Haag al snel. Een begin dat uiteindelijk zou gaan resulteren in tien geweldige winkels. Tijdens zijn ondernemerschap viel er midden in de jaren tachtig weer een brand te betreuren waaronder zijn leiding “Het Broekenhuis”, weer herrees en opnieuw tot bloei kwam.

Dit duurde tot en met juni 2007, toen de leiding van het bedrijf de voorkeur uitsprak om de vestigingen in het midden en oosten van het land meer ondersteuning te bieden. Vanwege economische redenen werd besloten “Het Broekenhuis” op te geven.

Zoals u weet hebben werknemers altijd iets te klagen. Meestal hebben zij dan commentaar op de beleidsvoering. Misschien dat ik zelf wel het meest aan te merken had en vond dan ook dat, als ik zoveel commentaar had, ik ook zo sportief moest zijn om te laten zien hoe het dan wel moet.

Laat ik mij eerst aan u voor stellen. Mijn naam is Ruud Schuengel en ik ben 25 jaar medewerker geweest in “Het Broekenhuis”. U zult dan ook begrijpen dat het mij zeer aan het hart ging, toen er sprake was dat deze winkel ging sluiten.

Dit heeft er uiteindelijk toe geleid dat ik besloten heb de winkel over te nemen, met ondersteuning van mijn vrouw en medewerker de heer Liotard.

Wij zijn beurzen en fabrikanten in het land af gegaan om het Broekenhuis met kleding te vullen. Dat is na grote inspanning gelukt en we hebben nu een representatieve winkel met een geheel nieuwe collectie tegen betaalbare prijzen in werkelijk alle maten en natuurlijk, zoals vanouds, de persoonlijke bediening.

“Het Broekenhuis” is anno 2007 in zijn zeventigste levensjaar en wij hopen dat hier nog vele jaren op volgen.

Tot ziens in Het Broekenhuis!

Offerte aanvraag / Contact opnemen