Regionaal zoeken
Adres
Logo
Baruch Mode Academie System M. Muller & Sohn
Osdorperweg 487-P
Amsterdam
Noord-Holland
Trefwoorden: Modeacademie, Rundschau, Couture, Müller en Sohn, Patroontekenen
Rubrieken: Modevakschool
Locatie van Baruch Mode Academie System M. Muller & Sohn in Amsterdam
Overige rubrieken:
Baruch Mode Academie System M. Muller & Sohn

Baruch Mode Academie System M. Muller & Sohn, Amsterdam

https://www.uw-adres.nl/_images/upl/428146/logo.jpg

Welkom bij Baruch Mode Academie System M. Muller & Sohn te Amsterdam. Modevakschool Baruch Mode geeft als enige in Nederland de patroontekenen cursus volgens de specificaties en hoge normen van het Duitse instituut M.Müller & Sohn.

Patroontekenen wordt bij het vervaardigen van kleding gebruikt om voor het gecompliceerde driedimensionale menselijk lichaam op een plat vlak vormelementen te creëren die perfect samengevoegd kunnen worden tot een kledingstuk, waarin pasvorm gecombineerd wordt met gewenste esthetische normen.

De patroontekencursussen worden gegeven volgens het M.Müller & Sohn-systeem, beter bekend als de Rundschau®-methode. Dit is een in 1895 in Duitsland ontwikkeld patroontekensysteem, waarbij men gebruik maakt van proportionele maatberekeningen.

Kleermakers ontdekten dat ze met deze methode niet alleen een perfecte pasvorm konden creëren, maar dat ze ook een beeldtaal in hande hadden waarmee ze met collega’s konden communiceren.

In samenwerking met de Rundschau®, het bondsblad van de Duitse bond van kleermakers en het vakblad voor mode en patroontekenen, konden ze hun vakmanschap in de etalage zetten door hun patroonoplossing te publiceren voor hun collega’s. Daardoor is dit systeem niet alleen over 60 landen verspreid en verder geperfectioneerd, maar ook ‘up to date’ gehouden. Het Rundschau®-vakblad wordt maandelijks uitgegeven. Naast patronen en technische wijzigingen, staan er ook beschouwingen van catwalks en couturiers in. Het Rundschau®-vakblad is een must voor de couture-liefhebber.

De Müller & Sohn-methode is zowel toepasbaar voor het maken van maatkleding, als voor het tekenen van patronen voor de confectie-industrie. Ongeveer 99% van de Nederlandse confectie-industrie maakt gebruik van de Rundschau®-methode!

Baruch Mode Academie System M. Muller & Sohn te Amsterdam heeft een divers cursusaanbod, zoals:

  • Couture dames
  • Couture heren
  • Dames patroontekenen
  • Heren patroontekenen
  • Modelleren dames
  • Passen, vertrekken en pomp


Deelnemers die geslaagd zijn voor de examens ontvangen hiervoor dan ook het originele internationaal erkende Duitse diploma van M.Müller & Sohn.

Offerte aanvraag / Contact opnemen