Adres
Step Up Now, Enschede

Step Up Now
Schietbaanweg 93
Enschede
Overijssel

www.stepupnow.nl

Trefwoorden: Opvang, Jongeren, IQ, Zelfstandigheidstraining, Jongerenbegeleiding, Begeleid, Wonen, Begeleiding, Enschede, Overijssel

Rubrieken: Opvangcentra, Begeleiding, Jongerenbegeleiding, Begeleid wonen, Zelfstandigheidstrainingen

Overige rubrieken:
Step Up Now, Enschede

Step Up Now

"Voorwoord"

Vandaag de dag is het niet vanzelfsprekend dat jongeren thuis bij hun ouders wonen totdat ze zelfstandig zijn.  Jongeren kunnen om wat voor redenen dan ook genoodzaakt zijn eerder zelfstandig te gaan wonen. De praktijk leert ons dat een goede basis van zelfstandigheid niet gemakkelijk te bereiken is; er komen zo veel dingen bij kijken.

Step Up Now biedt jongeren die om wat voor redenen dan ook zijn vastgelopen in hun ontwikkeling of in hun relatie met hun ouders/opvoeders hulp en begeleiding aan om deze basis van zelfstandigheid te bereiken.

Deze jongeren dienen te beschikken over een persoonsgebonden budget (PGB), alvorens gebruik te kunnen maken van een hulpvorm van Step Up Now. Voor je achtiende jaar krijg je een Indicatie op aanvraag van bureau jeugdzorg.

 

Step Up Now begeleid jongeren om ze een echte kans te geven in de maatschappij, dus goed voorbereid voor het "echte werk". Via verschillende modules werken we naar zelfstandigheid toe.

 

Offerte aanvraag / Contact opnemen