Regionaal zoeken
Zonwering

Goede zonwering zorgt dat het binnen niet te warm wordt.Zonwering buiten: het zonnescherm

Goede zonwering is nodig om de temperatuur in een gebouw te reguleren en wordt zowel binnen als buiten een gebouw aangebracht. Het zonnescherm is een populaire zonwering die buiten, aan de gevel, wordt bevestigd. Het zonnescherm is er in verschillende varianten.

  • Het knikarmscherm bestaat uit buizen die een sterk doek spannen. Het scharnier in de buis ('arm') maakt in- en uitklappen gemakkelijk. Dit stevige zonnescherm steekt ver uit en kan een heel terras van schaduw voorzien.
  • Het uitvalscherm wordt niet uitgeklapt maar neergelaten. Dit zonnescherm hangt lager en kan daardoor ook bij  een laagstaande zon het licht tegenhouden.
  • Een markies is een elegant zonnescherm dat zowel zonlicht van boven als van opzij tegenhoudt. Veel landhuizen hebben markiezen.
  • Een screen schuift u recht omlaag voor uw raam. Het houdt de warmte en het licht goed tegen, maar belemmert het uitzicht.

Een zonnescherm is meestal gemaakt van doek. Het zonnescherm is naar keuze handmatig of automatisch te bedienen. Om een zonnescherm te plaatsen moet uw gevel van stevig materiaal zijn, anders kan hij beschadigen.

Zonwering binnen: van rolgordijn tot jaloezie

Zonwering buiten is effectiever, maar ook binnen zijn er genoeg manieren om het zonlicht te weren. Denk dan aan een:

  • rolgordijn;
  • 'gewoon' hanggordijn;
  • vouwgordijn;
  • paneelgordijn;
  • lamel;
  • jaloezie.

Een alternatieve manier om de temperatuur in een gebouw van binnenuit te reguleren is airconditioning.

Zonwering op kantoor

De Arbowet raadt het werk in direct zonlicht af. Alleen al de manier waarop zonlicht het lezen van een beeldscherm verhindert, maakt het plaatsen van een zonnescherm of rolgordijn de moeite waard.

Voor u gevonden zonwering in Zoetermeer:

André Raamdecoratie

Jacobus Bellamyhove 32z, 2717 WR Zoetermeer
Raamdecoratie, Buitenzonwering, Binnenzonwering, Shutters, Terrasoverkapping, Hordeuren, Horsystemen, Intersteel gordijnrails, Intersteel gordijnroede

Sun & Safety

Argonstraat 9a, 2718 SM Zoetermeer
Maatwerk, Verkoop, Maatwerk raambekleding, Maatwerk zonwering, Reparatie, Onderhoud, Screen, Raamdecoratie
Regionaal zoeken
Klik op de kaart en zoek regionaal op zonwering Limburg Zeeland Zuid-Holland Noord-Brabant Utrecht Noord-Holland flevoland Gelderland Overijssel Drenthe Groningen Friesland
Zoekresultaten op de kaart
Ook te vinden in...
'zonwering' is ook te vinden in:
Best, Zoetermeer, Breda, Exmorra, Winterswijk, Axel, Naaldwijk, Lisse, Strijen, Tilburg, Katwijk, Sassenheim, Rijen, Enschede, Rotterdam
Rubrieken