Regionaal zoeken
Zonne-energie

Zonne-energie: interessant voor bedrijf en particulier

U wilt op een duurzame en verantwoorde manier met energie omgaan. Een zonnepaneel kan dan uitkomst bieden. Met een zonnepaneel zet u de warmte van de zon om in elektriciteit. Dit heeft verschillende voordelen.

Een zonnepaneel op uw dak kan energie besparen.

 • U bent minder afhankelijk van energiemaatschappijen en hun wisselende tarieven.
 • Uw huis of bedrijfspand stijgt in waarde.
 • U beschermt het milieu.  

De aanschaf van een zonnepaneel wordt steeds eenvoudiger en goedkoper en is het overwegen daarom meer dan waard.

Vier vragen over het plaatsen van een zonnepaneel

Voordat u besluit een zonnepaneel te plaatsen wilt u antwoord op een aantal praktische vragen.

 1. Hoeveel kost een zonnepaneel?
  Volgens de Rijksoverheid kost een zonnepaneel van 1 vierkante meter ongeveer 700 euro. Dit is exclusief installatiekosten (ongeveer 200 euro). Voor een nauwkeurige schatting vraagt u een offerte aan bij een van onderstaande leveranciers. Zij houden rekening met uw situatie.
 2. Wat levert een zonnepaneel op?
  Per vierkante meter zonnepaneel kunt u ongeveer 20 tot 25 euro per jaar besparen. Omdat een zonnepaneel gemiddeld 25 jaar meegaat, haalt u de kosten er vrijwel zeker uit als u meerdere panelen plaatst. Voor het bepalen van de terugverdientijd biedt het Zonnepanelen Informatiepunt een handige rekenhulp.
 3. Wat gebeurt er als de zon niet schijnt?
  U wilt 's nachts en als het bewolkt is natuurlijk niet zonder elektriciteit zitten. De energie die u overdag overheeft, kunt op die momenten gebruiken door ze op te slaan in een accu. Het is ook gebruikelijk om overtollige energie aan het elektriciteitsnet te leveren en daar weer energie van terug te krijgen wanneer dat nodig is.
 4. Heb ik een vergunning nodig?
  U heeft geen vergunning nodig om een zonnepaneel te plaatsen mits u niet in een monumentaal pand woont en het zonnepaneel niet uitsteekt. Informeer voor de zekerheid bij uw gemeente.

Zonnepaneel of zonneboiler?

Het plaatsen van een zonnepaneel is niet de enige manier om de energie van de zon te benutten. Met een zonneboiler gebruikt u de zon om water op te warmen dat u kunt gebruiken voor douchen, afwassen of zelfs het verwarmen van uw huis.

Voor u gevonden zonne-energie in Zuid-Holland:

Snelsolar B.V.

Kleveringweg 7, 2616 LZ Delft
Zonnepanelen, PV-systemen, Terugverdientijd, Particulieren, SDE-subsidie, Duurzame, Energie, Omvormers, Opbrengstgarantie, Subsidiemogelijkheden

Zimmermann Energie Consultancy

Burgemeester Brandtstraat 2, 2841 XC Moordrecht

AEZE Asbest & Zonnepanelen

Appelgaarde 17, 2723 BM Zoetermeer

JeDiTechniek

Gravin Jacobastraat 18, 2415 AX Nieuwerburg aan den rijn
Zonne energie, Luchtbehandeling, Cv installatie, Loodgieterswerk, Elektrotechniek, Elektrawerk

Klus & Montagebedrijf Pabarni

Voorburg
Zonnepaneel, Zonnestroom, Plaatsen van zonnepanelen, Monteren van zonnepanelen, Aanleggen van zonnepanelen, Elektrotechnisch bedrijf, Elektricien, Duurzame energie, Groene energie

Snelleofferte.nl

's Gravendijckseweg 13, 2201 CZ Noordwijk
Regionaal zoeken
Klik op de kaart en zoek regionaal op zonne-energie Limburg Zeeland Zuid-Holland Noord-Brabant Utrecht Noord-Holland flevoland Gelderland Overijssel Drenthe Groningen Friesland
Zoekresultaten op de kaart
Ook te vinden in...
'zonne-energie' is ook te vinden in:
Noordwijk, Voorburg, Delft, Kerkrade, Maastricht, Moordrecht, Oosterhout, Breda, Zoetermeer, Soest, Westervoort, Nieuw-Amsterdam, Waalwijk, Den Helder
Rubrieken