Regionaal zoeken
Woningbouwverenigingen

Wat is een woningbouwvereniging?De woningbouwvereniging kan je aan een sociale huurwoning helpen.

Als je een huurwoning zoekt, kun je naar een woningbouwvereniging. Een woningbouwvereniging heet ook wel een woningcorporatie of woningstichting en heeft de taak sociale huurwoningen:

 • te bouwen;
 • te beheren;
 • te verhuren.

De woningen moeten betaalbaar en van goede kwaliteit zijn. Als je niet zo'n hoog inkomen hebt, helpt de overheid je soms te betalen met een huurtoeslag.

Huren van de woningbouwvereniging

De woningbouwvereniging verhuurt niet aan iedereen. Je komt in aanmerking:

 • met een huisvestingsvergunning.
  De gemeente bepaalt of je die krijgt.
 • als je inkomen niet te hoog is.
  Negen van de tien sociale huurwoningen zijn voor mensen die minder dan 33.614 euro per jaar verdienen. Deze inkomensgrens wordt jaarlijks bijgesteld. De andere huizen en de huizen die meer dan 652,52 euro per maand kosten worden ook verhuurd aan mensen met een hoger inkomen.
 • als je aan overige eisen van de gemeente voldoet.
  Sommige gemeenten stellen zelf nog eisen aan je inkomen of de grootte van je gezin.

De Rijksoverheid geeft nuttige informatie over de woningbouwvereniging. Zo kun je onder andere voorrang krijgen voor een sociale huurwoning als je ouder bent, een goede woning achterlaat of al heel lang ingeschreven staat bij de woningbouwvereniging.

Kiezen voor een woningbouwvereniging

Welke woningbouwvereniging je kiest, hangt vooral af van waar je wilt gaan wonen. In een stad of streek werken verenigingen soms samen. Je kunt je dan bij één woningbouwvereniging inschrijven maar maakt ook kans op het aanbod van de anderen. Vraag dit altijd goed na. De gemeente kan je meer informatie geven.

Voor het kopen van een huis of huren van een duurdere woning kun je soms ook bij de woningbouwvereniging terecht. Of je schakelt een woonbemiddelaar in.

Voor u gevonden woningbouwverenigingen in Hoofddorp:

Volkshuisvesting. Wonen Khabbazha

Goudplaat 10, 2134 WK Hoofddorp
Woonruimte, Woning, Woningbouw, Woonbeleid
Regionaal zoeken
Klik op de kaart en zoek regionaal op woningbouwverenigingen Limburg Zeeland Zuid-Holland Noord-Brabant Utrecht Noord-Holland flevoland Gelderland Overijssel Drenthe Groningen Friesland
Zoekresultaten op de kaart
Ook te vinden in...
'woningbouwverenigingen' is ook te vinden in:
Hoofddorp
Rubrieken