Regionaal zoeken
Welzijnsorganisaties

Voor wie is de welzijnsorganisatie?

De welzijnsorganisatie is er voor zo'n beetje alle groepen in de samenleving. Van kinderen en jongeren tot volwassenen en ouderen; voor mensen met en zonder fysieke of verstandelijke beperking, en voor autochtoon en allochtoon. Vooral als je een steuntje in de rug nodig hebt, of professionele hulp zoekt, kun je bij een welzijnsorganisatie terecht. De meeste welzijnsorganisaties zijn actief in een specifieke regio, stad of stadsdeel. Daar proberen zij de betrokkenheid binnen de wijk te vergroten.

Een welzijnsorganisatie is altijd op zoek naar vrijwilligers die meehelpen. Wil je dus iets bijdragen, kijk dan op www.vrijwilligerswerk.nl voor de vacatures bij een welzijnsorganisatie in jouw buurt.

Wat doet een welzijnsorganisatie?

Een welzijnsorganisatie biedt verschillende activiteiten en vormen van hulpverlening aan. Voorbeelden van activiteiten zijn:

  • cursussen (zoals taal-, fiets- en computercursussen);
  • spel- en hobbymiddagen;
  • wijkbijeenkomsten;
  • workshops (over bijvoorbeeld omgaan met geld, of juist iets creatiefs zoals rappen, schilderen of dans).

Voorbeelden van hulpverlening zijn:

  • maatschappelijk werk;
  • juridisch advies;
  • schuldhulp;
  • asielopvang;
  • ouderenwerk.

De welzijnsorganisatie voert de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) uit, waarin geregeld is dat mensen die het nodig hebben, extra hulp krijgen. Het meeste geld komt daardoor van de overheid. Verder zijn ongeveer 900 welzijnsorganisaties aangesloten bij de branchevereniging voor Welzijn en Maatschappelijke Dienstverlening, de MOgroep.

De welzijnsorganisaties op uw-adres

Als je een welzijnsorganisatie zoekt kun je terecht bij onderstaande adressen. Zij specialiseren zich in verschillende soorten begeleiding en bieden uiteenlopende activiteiten. Voor meer informatie bezoek je hun websites.

Jouw organisatie op uw-adres?

Een plekje op uw-adres vergroot de zichtbaarheid van jouw bedrijf of organisatie op internet. Interesse? Meld je nu aan!

Voor u gevonden welzijnsorganisaties in Lelystad:

Constance Care

Ganzendiep 19, 8223 DL Lelystad
Verzorging, Thuiszorg, Schoonmaak, Aandacht, Persoonlijk, Warmte, Service, Gezellig, Nederland, Lelystad

Stichting Welzijn Ouderen Lelystad

De Meent10, 8224BR LELYSTAD
Regionaal zoeken
Klik op de kaart en zoek regionaal op welzijnsorganisaties Limburg Zeeland Zuid-Holland Noord-Brabant Utrecht Noord-Holland flevoland Gelderland Overijssel Drenthe Groningen Friesland
Zoekresultaten op de kaart
Ook te vinden in...
'welzijnsorganisaties' is ook te vinden in:
Limbricht, Amsterdam, Hoogvliet, Meerkerk, Hegelsom, Soest, Zoetermeer, Tilburg, Scheerwolde, Houten, Olst, Tijnje, Lelystad, Someren, Rotterdam
Rubrieken