Regionaal zoeken
Waterbouw en waterbeheer

Wat doet een waterbouwkundige?

In een land als Nederland, dat voor een groot deel onder zeeniveau ligt, is waterbeheer erg belangrijk. Een waterbouwkundige is dan ook een waardevolle vakman of -vrouw. Wanneer u een waterbouwkundige inschakelt? Voor advies over waterbeheer, maar ook voor het ontwerp en de aanleg van waterbouwkundige werken, zoals:

  • kanalen;
  • stuwen;
  • bruggen;
  • sluizen;
  • duikers;
  • dijken;
  • dammen.

Verder is menig waterbouwkundige gespecialiseerd in het ontwerp en de aanleg van riolering, systemen voor waterzuivering of pompinstallaties.

De rol van een waterbouwkundige bij waterbeheer

Een waterbouwkundige is bij uitstek degene die wordt ingezet voor waterbeheer. Zijn activiteiten zijn gericht op bescherming tegen overstroming, maar ook op het toevoer van voldoende bruikbaar water (voor consumptie, riolering, irrigatie) en het mogelijk maken van de veiligheid en doorstroom van het waterverkeer. Rijkswaterstaat is het onderdeel van de regering dat de Nederlandse wateren beheert. Een waterbouwkundige werkt zodoende vaak in opdracht van de overheid.

Over de waterbouwkundige op uw-adres

Onderstaande (aannemers)bedrijven in waterbouw helpen u met uw waterbouwkundige vraagstukken. Ze bevinden zich in alle uithoeken van het land, met een hoge concentratie in het westen. Denk dan aan Den Haag, Vinkeveen, Dordrecht en Hoofddorp. Een waterbouwkundige is vaak aangesloten bij een bedrijf dat meer civieltechnische diensten levert. Het gaat dan om grondwerken en wegenbouw.

Ook een bedrijfsvermelding?

Bent u waterbouwkundige? Of heeft u een ander bedrijf? Met een vermelding in uw-adres wordt u gemakkelijker gevonden op internet. U kunt zich hier aanmelden.

Voor u gevonden waterbouw en waterbeheer in Hoofddorp:

Nijman Uitvoering

Musholm 133, 2133 HR Hoofddorp
Waterwerken, Grondwerken, Freelance, Groenwerken, Aannemer, Glasvezelbuis, Straatpotten, PE buis, PE laskasten, Kunstofleidingen

Dura Vermeer Beton en Waterbouw B.V.

Kruisweg 835, 2132 NG Hoofddorp
Regionaal zoeken
Klik op de kaart en zoek regionaal op waterbouw en waterbeheer Limburg Zeeland Zuid-Holland Noord-Brabant Utrecht Noord-Holland flevoland Gelderland Overijssel Drenthe Groningen Friesland
Zoekresultaten op de kaart
Ook te vinden in...
'waterbouw en waterbeheer' is ook te vinden in:
Hoofddorp, Mijdrecht, Waspik, Elst, Alblasserdam, Oost-Souburg, Vinkeveen, Roermond, Klarenbeek, Voorburg, Nunhem, IJsselmuiden, Wassenaar, Streefkerk, Den Haag
Rubrieken