Regionaal zoeken
Vertalers

Hetzelfde verhaal in een andere taal

U heeft een tekst die u wilt laten vertalen. Nu er op internet zoveel vertaalprogramma's zijn, vraagt u zich misschien af of het zinvol is daarvoor professionele vertalers in te huren. Ja, dat is zinvol. Waarom? Vertalen is Professionele vertalers zijn in staat de juiste woorden te vinden en daarmee een bepaalde toon en sfeer neer te zetten.een complexe aangelegenheid. Iets dat computers ons nog niet nadoen. Er zijn bijvoorbeeld talloze zinnen te bedenken die niet letterlijk maar figuurlijk vertaald moeten worden. En wat te denken van stijl, toon en leesbaarheid?

Een zinnetje als 'Hij viel met zijn neus in de boter' wilt u toch niet vertaald hebben als 'He fell with his nose in the butter'?

Soorten vertalers

Vertalers specialiseren zich. Uiteraard in twee of enkele talen, maar ook in vakjargon en -inhoud. Vertalers van een handleiding voor een softwarepakket hebben een heel andere woordenschat dan vertalers van een juridisch document. Vakgebieden die onderscheiden worden zijn onder andere:

  • automatisering;
  • bedrijfsleven;
  • financiën;
  • industrie;
  • overheid en beleid;
  • recht en wetgeving;
  • verkeer en vervoer;
  • zorg en welzijn.

Ook binnen deze vakgebieden specialiseren vertalers zich weer. Sommige vertalers gaan nog dieper op bepaalde stof in, anderen blinken uit in een bepaalde vorm, zoals de roman of ondertiteling voor film en televisie.

Vertalers op deze website

De vertalers in onderstaande lijst zijn van allerlei markten thuis. U vindt ze bovendien door heel Nederland. Van Amsterdam, Arnhem en Almelo tot Zwolle en Zaltbommel.

Niet gevonden wat u zocht? Kijk dan ook eens bij onze rubrieken Vertaalbureaus en Tolken.

Meer klanten?

Met uw bedrijf in deze gids staan? Verstandig. Want als u hier vermeld staat bent u voor potentiële klanten beter te vinden. Aanmelden is simpel.

Voor u gevonden vertalers in Maastricht:

Tolk- en vertaalbureau San

Kollefitstraat 25, 6216 AZ Maastricht
Arabisch, Koerdisch Sorani, Nederlands Arabisch, Tolk vertalingen, Simultaantolk rechtbank, Arabisch Engels, Maastricht, Limburg, Brussel, Belgie

Van Roessel Juridisch Advies & Taaladvies

Roserije 119 D, 6228 DK Maastricht
Vertalingen, Spaans Frans, Engels Duits, Juridisch Advies
Regionaal zoeken
Klik op de kaart en zoek regionaal op vertalers Limburg Zeeland Zuid-Holland Noord-Brabant Utrecht Noord-Holland flevoland Gelderland Overijssel Drenthe Groningen Friesland
Zoekresultaten op de kaart
Ook te vinden in...
'vertalers' is ook te vinden in:
Amsterdam, Eindhoven, Hengelo, Maastricht, Wildervank, Leiden, Groningen, Nijmegen, Enschede, Hellevoetsluis, Zwolle, Heerlen, Den Helder, Alkmaar, Hoogeveen
Rubrieken