Regionaal zoeken
Vertaalbureaus

Een vertaalbureau inschakelen

Een vertaalbureau schakelt u in voor het betere vertaalwerk. Wilt u een woordje of zinnetje vertalen, dan volstaat één van de vele vertaalprogramma's op internet. Zodra het om grotere stukken gaat is het vakmanschap dat een vertaalbureau kan bieden onontbeerlijk. Van een tekst wilt u immers dat hij in elke taal inhoudelijk klopt, grammaticaal correct is en in toon, sfeer en stijl aansluit bij de doelgroep. Een vertaalbureau dus. Maar hoe weet u welk vertaalbureau geschikt is?

Specialismen, brancheorganisaties en keurmerken

Het vertalen van een recept vraagt om andere kennis en vaardigheden dan het vertalen van een roman of een juridisch rapport. Als u een vertaalbureau kiest, let dan in elk geval op zijn specialiteit.

Om meer te weten over de kwaliteit van een vertaalbureau bekijkt u zijn portfolio, maar let u ook op of hij bij een branchevereniging is aangesloten. Er zijn er meerdere.

Er is bovendien een Europese richtlijn voor vertalers, de NEN-EN 15038, die als basis dient voor  keurmerken voor het proces van de vertaaldienst (dus niet het product).

Tarieven vertaalbureaus

Elk vertaalbureau is vrij zijn eigen tarieven te bepalen. Meestal wordt een bedrag per woord gerekend. Dit zit vaak ergens tussen de 10 en 15 eurocent en kan oplopen tot 30 cent per woord voor hele specialistische teksten of weinig gesproken talen.

Zie ook de rubrieken

Voor u gevonden vertaalbureaus in Amsterdam:

Ana Meneses Dekker

Retiefstraat 262, 1092 SX Amsterdam
Tolkdiensten, Amsterdam, Simultaantolken, Noord-Holland, Consecutief, Spanje, Fluistertolken, Zuid-Holland, Vertalingen, Utrecht

Alias Vertaalbureau

Tweede Bloemdwarsstraat 11, 1016 LL Amsterdam

A.S.A. (Alg. Spaans Adviesbureau) Vertalingen

singel 372, 1016 Ah AMSTERDAM

Estenter

Herengracht320, 1016CE AMSTERDAM

Hood, Angela English Translation

Amsteldijk 76/b, 1074JA AMSTERDAM

Kooy-Volfova, B

Andoornstraat 19hs, 1032ET Amsterdam

Russian Legal Translation Service

Marnixstraat 61a, 1015 VB AMSTERDAM

Umlaut

Wg-Plein 224, 1054SE Amsterdam

UVA Vertalers B.V.

Roetersstraat 35, 1018WB AMSTERDAM
Regionaal zoeken
Klik op de kaart en zoek regionaal op vertaalbureaus Limburg Zeeland Zuid-Holland Noord-Brabant Utrecht Noord-Holland flevoland Gelderland Overijssel Drenthe Groningen Friesland
Zoekresultaten op de kaart
Ook te vinden in...
'vertaalbureaus' is ook te vinden in:
Rijswijk, Amsterdam, Leiden, Rotterdam, Eindhoven, Apeldoorn, Soerendonk, Hellevoetsluis, Aalten, Heerlen, Enschede, Hoogeveen, Hengelo, Alblasserdam, Uddel
Rubrieken