Adres
Lammerink Kachels en Installatiewerken B.V., Tubbergen

Lammerink Kachels en Installatiewerken B.V.
L. van Bonninghousenstraat 22
Tubbergen
Overijssel

www.lammerink-kachels.nl

Trefwoorden: Rolkanalen, Gaskachels, Centraleverwarming, Kachels, Sanitair, Dakbedekking, Goten, Houtenkachels, Elekra

Rubrieken: Badkamers, Centrale Verwarming - Installatie en Onderhoud, Sanitair, Haarden, Kachels en Schouwen, Badkamerinstallatie

Overige rubrieken:
Lammerink Kachels en Installatiewerken B.V., Tubbergen

Werkgebied: OVerijssel, Drenthe, Gelderland, Utrecht.

Welkom op de site van Lammerink Haarden en Kachels uit Tubbergen Overijssel.
Via deze site zullen wij u wegwijs maken in de wereld van kachels en haarden, open en gesloten systemen en de verschillende verbrandingstechnieken.

2e Paasdag geopend van 11:00 tot 17:00 uur

 

HOUT OF GASKACHEL?

Wat wordt het, een hout of een gaskachel?

 

 

Hout
Het grootste voordeel van een conventionele openhaard of houtkachel is de typische geur van brandend hout, de charme van het kloven en het ‘vuurtje stoken’.

Bent u iemand die van sfeer en traditie houdt! Dan is de keuze voor hout als brandstof eigenlijk al gemaakt. Zeker als men een houtgestookte open haard neemt blijven deze eigenschappen zeker behouden. Of het nu strak in de muur gebouwd is, klassiek in combinatie met een schouw of een houtkachel is, de sfeer staat voorop

 

 

 

 

 

Gas
Bij een openhaard of kachel op gas vindt u deze zaken niet, maar daarentegen kunt u uw openhaard op elk moment van de dag via een eenvoudige druk op de knop laten branden. Het vlammenspel is altijd mooi, last van as of rook heeft u niet en ook de stookkosten zijn goed in de hand te houden.

Zeker de laatste tijd neemt de keuze voor gas steeds meer toe. Gas is zeer gemakkelijk in gebruik. Door ons drukke bestaan is deze brandstof steeds populairder geworden, immers u draait de knop om of door middel van de afstandbediening en het vuur gaat aan of uit. Zeker de nieuwste vuren zullen u verrassen, ze zijn bijna niet van houtvuur te onderscheiden.

OPEN SYSTEEM
Ook wel ‘open’ verbranding genoemd is mogelijk voor gas -en hout toestellen.
Een conventionele openhaard werkt volgens het systeem van ‘open’ verbranding.

Bij een open verbranding wordt de verbrandingslucht uit het vertrek waarin de kachel staat ontrokken.
Een dergelijke haard mag in Nederland, conform het bouwbesluit, niet zonder meer geplaatst worden. In een huis voorzien van mechanische ventilatie of een open keuken is een gesloten toestel aan te bevelen.

In nieuwbouw woningen en in woningen die kierdicht gemaakt zijn, is het niet toegestaan dergelijke apparaten op te stellen zonder het nemen van speciale maatregelen.
Indien u toch de charme van een ‘open’ vuur of kachel met ‘open’ verbranding wilt, dan moet er van buiten de woning een speciale buis aangebracht worden voor de aanvoer van verse lucht. Meestal wordt deze buis via de vloer en de kruipruimte met de buitenlucht verbonden (let op!: een verbinding naar alleen de kruipruimte is niet voldoende).
De diameter van deze buis zal al snel 150 mm moeten bedragen en afsluiten van de buis is niet toegestaan. Pas dus op voor koude trek.
Ook is altijd een verticaal afvoerkanaal nodig voor de afvoer van verbrandingslucht.
Het rendement van een open systeem ligt op circa 25%.

Ombouw openhaard:
Ook is het in vele gevallen mogelijk om een bestaande hout openhaard te voorzien van een gasblokkenvuur. Wij spreken dan nog steeds van ‘open’ verbranding

 

GASBLOKKENVUUR
Een gasblokkenvuur is een gasverbrandingsunit die in een open haard wordt geplaatst. De unit bestaat uit een brander, een gasregelblok met gasaansluiting en een set natuurgetrouw keramische houtblokken. Voor de verschillende afmetingen van open haarden is altijd een gasblokkenvuur verkrijgbaar, dat daar perfect in past. Tegenwoordig zijn deze gasblokken zelfs met afstandsbediening leverbaar voor optimaal bedieningsgemak.


Openhaarden, houtkachels en gashaarden (open verbranding)
Klik op de desbetreffend folder om deze te bekijken

Tulikivi 't is buiten gewoon kil

Dru Style and comfort

Flam voorzetkachels

Faber Special Electric

Faber Special Gas

Offerte aanvraag / Contact opnemen