Regionaal zoeken
Thuiszorg

Thuiszorg kan van medische maar ook huishoudelijke aard zijn. Deze mevrouw wordt 's ochtends geholpen bij het opstaan.Wat is thuiszorg?

Tegenover het wonen in een verzorgings- of verpleegtehuis staat thuiszorg. Met thuiszorg kan iemand zelfstandig blijven wonen terwijl hij toch de hulp krijgt die hij nodig heeft. Thuiszorg is daarmee extramuraal. Dat betekent dat het buiten de muren van een zorginstelling plaatsvindt.

Thuiszorg kan zich richten op:

  • lichamelijke ondersteuning;
  • psychische ondersteuning;
  • huishoudelijke ondersteuning;
  • psychogeriatrische ondersteuning (denk dan aan ouderdomsziekten als Alzheimer).

De zorg kan zijn zoals de zorg die in een verzorgings- of verpleegtehuis gegeven wordt, maar ook minder intensief. Denk bijvoorbeeld aan een maaltijdservice.

Vergoeding thuiszorg

Om thuiszorg vergoed te krijgen door de AWBZ heeft iemand een zorgindicatie nodig. Deze vraagt hij aan bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). De zorgindicatie bepaalt welke zorg iemand kan krijgen en hoeveel daarvan vergoed wordt.

Huishoudelijke thuiszorg en aanpassingen aan het huis worden vergoed volgens de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Gemeenten bepalen zelf hoeveel van de zorg zij vergoeden en aan welke voorwaarden iemand moet voldoen om de vergoeding te krijgen.

(Thuis)zorg regelen

Om u te helpen met het regelen van (thuis)zorg heeft de overheid de website Regelhulp.nl gemaakt. Op deze website wordt u stap voor stap geholpen met het vinden van de juiste oplossing voor uw specifieke zorgvraag. Zo wordt het regelen van hulp een stuk eenvoudiger en goed te behappen.

(Thuis)zorg via Uw-adres

De bedrijven in deze rubriek bieden de zorg die u zoekt. Zij zitten bovendien in het hele land; van Amsterdam, Almelo, Apeldoorn en Arnhem tot Zierikzee en Zwolle.

Verwante rubrieken zijn:

Voor u gevonden thuiszorg in Lelystad:

Constance Care

Ganzendiep 19, 8223 DL Lelystad
Verzorging, Thuiszorg, Schoonmaak, Aandacht, Persoonlijk, Warmte, Service, Gezellig, Nederland, Lelystad

Cara Kersten

Amer 23, 8226 LR Lelystad
Terminale-zorg, Stervensbegeleiding, Begeleidende-zorg, Ondersteunende-zorg, Uitvaartondersteuning, Nabestaande-ondersteuning, Thuiszorg, 24-uurs, Particulier
Regionaal zoeken
Klik op de kaart en zoek regionaal op thuiszorg Limburg Zeeland Zuid-Holland Noord-Brabant Utrecht Noord-Holland flevoland Gelderland Overijssel Drenthe Groningen Friesland
Zoekresultaten op de kaart
Ook te vinden in...
'thuiszorg' is ook te vinden in:
Rotterdam, Den Haag, Eindhoven, Soest, Amsterdam Zuidoost, Lelystad, Amsterdam, Assendelft, Zoetermeer, Hoorn, Zwolle, Rhoon, Capelle aan den IJssel, Boxtel, Gendt
Rubrieken