Regionaal zoeken
Textiel

Tafellinnen en andere soorten textiel zijn in de meest uiteenlopende kleuren verkrijgbaar.Van beddengoed tot tafellinnen

Hoogwaardig textiel maakt het leven een stuk aangenamer. Goed tafellinnen heeft een fraaie uitstraling en gaat lang mee. Beddengoed van het juiste materiaal ademt en voelt prettig aan. Textiel is dus niet iets om op te beknibbelen.

Tafellinnen wordt niet alleen van linnen gemaakt, maar ook van andere soorten textiel. Textiel omvat uiteindelijk veel meer geweven maar ook geperste stoffen. Veelvoorkomende materialen zijn:

 • plantaardige grondstoffen als katoen, linnen, hennep, brandnetel en kokos;
 • dierlijke grondstoffen als wol, zijde en angora;
 • kunstmatige grondstoffen als nylon, polyester en polyacryl.

Textieltrends

Wit, brandschoon beddengoed en tafellinnen is er volop te krijgen, net als bedrukt textiel. Toch kun je nog een stapje verder gaan bij de aanschaf van stoffen:

 • persoonlijk design
  een ontwerper kan een stof geheel naar jouw wensen vormgeven. Denk aan zelfgeschreven teksten op het tafellinnen voor een bruiloft of gordijnen die compleet afgestemd zijn op het interieur.
 • duurzaam materiaal
  voor de milieubewuste gebruiker is er onder andere textiel van biologisch katoen (met natuurlijke bestrijdingsmiddelen bewerkt) en van brandnetel. Op de website Allesduurzaam.nl staat veel over duurzaam textiel. Ook zijn er verschillende keurmerken voor textiel en kleding.
 • zelf maken
  ben je vaardig met de naaimachine, dan kun je ook je eigen tafellinnen, gordijnen of zelfs kleding maken. De lapjesmarkt in Utrecht is een bekende en populaire plek voor stoffen.
 • kunst
  textielkunst is een aparte stroming die niet bij iedereen bekend is. Ontwikkelingen in de textielkunst vind je op de website en in het tijdschrift van Textiel Plus.

Tafellinnen en meer via Uw-adres

Bij onderstaande bedrijven vind je het textiel dat je zoekt. Van bed- en tafellinnen tot hoofddoeken, sjaals en positiekleding. Ook voor het bedrukken van textiel en voor duurzame materialen ben je hier aan het juiste adres. De bedrijven zitten onder andere in Arnhem, Den Haag, Groningen en Rotterdam.

Voor u gevonden textiel in Maastricht:

B&N Textiel

Opalinestraat 135, 6216 VX Maastricht
Sportkleding, Vrije tijd kleding, Trainingspakken, Trainingsbroeken, Trainingsvesten, Sweaters, Vrijetijds&nbsl;truien, Vrijetijdsbroek

Sanne Puijk

Molenweg 4, 6225 NC Maastricht
Textiel, Textiel Autonoom, Beeldend Kunstenaar, Theatervormgeving, Decorontwerp, Kostuumontwerp, Kunsteducatie, Basisonderwijs, Maastricht
Regionaal zoeken
Klik op de kaart en zoek regionaal op textiel Limburg Zeeland Zuid-Holland Noord-Brabant Utrecht Noord-Holland flevoland Gelderland Overijssel Drenthe Groningen Friesland
Zoekresultaten op de kaart
Ook te vinden in...
'textiel' is ook te vinden in:
Maastricht, Den Haag, Rotterdam, Amsterdam, Alkmaar, Den Helder, Soest, Loosdrecht, Gemert, Delft, Arnhem, Odoorn, Groningen, Valkenswaard, Breda
Rubrieken