Adres
Haasen Translations, Leiden

Haasen Translations
Stevensbloem 153
Leiden
Zuid-Holland

www.markhaasen.nl


Trefwoorden: Vertalen, Vertaalbureau, Softwarehulp, Ontwikkeling, Diensten, Hulpverlening, Europees, Internet, Haasen

Rubrieken: Vertaalbureaus, Vertaalbureaus, (beëdigd) Vertalers en Tolken, Vertaalwerk, Tolken, Software bedrijven

Overige rubrieken:
Haasen Translations, Leiden

Aan een woordenboek heb ik toch genoeg?

Velen van ons zijn van mening dat iedereen wel een degelijke vertaling tot stand kan brengen. Want voor ieder woord is wel een vertaling te vinden en een tekst die woord voor woord door een computer wordt vertaald, is heus niet slechter dan een tekst die met de grootst mogelijke is benaderd.

Een computer is dan misschien in staat een vertaling te vinden voor vrijwel ieder woord, maar kan lang niet altijd beoordelen welke vertaling het meest geschikt is in context van de vertaling. Bovendien komen door verkeerde inschattingen grammaticafouten, zoals verkeerde vervoegingen, niet zelden voor.

Lokalisatie is een ander criterium voor een goede vertaling. Hierbij worden typisch regionale begrippen aan het land van de doeltaal aangepast.

Bij Haasen Translations komt het niet voor dat documenten zonder tussenkomst van de vertaler worden afgeraffeld. Aan iedere zin wordt zorgvuldig aandacht besteed en er wordt gebruik gemaakt van de modernste technologieën zoals internet en elektronische naslagwerken, maar ook van de nieuwste vertaalsoftware zoals Trados en SDLX. Als documenten voldoen aan onderstaande criteria, gaan ze pas de deur uit:

  • Taalkundige correctheid
  • Terminologiegebruik
  • Consistentie
  • Stijl

Maar Haasen Translations is meer dan een vertaalbureau. U kunt hier ook terecht voor het automatiseren van veelvoorkomende taken. De automatisering komt tot stand door Microsoft Office-macro's, zelfstandige JavaScripts of de samenstelling van VBScripts. Macro's en scripts zijn gecodeerde programma-instructies die met een klik op de knop door de computer kunnen worden uitgevoerd. Raadpleegt u gerust de pagina Services voor meer informatie.

Offerte aanvraag / Contact opnemen