Regionaal zoeken
Fysiotherapeuten

De fysiotherapeut

Bij problemen aan het bewegingsapparaat is de kans groot dat de fysiotherapeut jou van je klachten afhelpt. Dit is zijn specialiteit. De fysiotherapeut laat je oefeningen doen voor jouw specifieke klachten. Fysiotherapeuten zijn bijvoorbeeld werkzaam bij een fysiopraktijk, een revalidatiecentrum of een ziekenhuis. Fysiotherapeut is een beschermd beroep. In Nederland zijn fysiotherapeuten ingeschreven in het BIG-register. De Directe Toegankelijk- heid Fysiotherapie (DTF) maakt het mogelijk dat je zonder verwijzing van de huisarts rechtstreeks naar de fysiotherapeut kan.

Wat doet de fysiotherapeut?

De fysiotherapeut begint met een vraaggesprek, de zogenaamde anamnese. Hierop gebaseerd doet hij een lichamelijk onderzoek en stelt vervolgens een behandelplan op. Het doel is altijd jou van je klachten af te helpen, zodat je weer kan werken, sporten, vrijer kan bewegen of van je pijn af bent. Klachten kunnen uiteenlopend van aard zijn:

  • Bekkeninstabiliteit
  • Stijfheid  
  • Pijn aan spieren, pezen, banden en gewrichten
  • Evenwichtsstoornissen  
  • Ademhalingsproblemen  
  • Zwelling van gewrichten

Klachten kunnen zowel lichamelijk als emotioneel van aard zijn. Zo kan er bij nekpijn spanning of stress aan ten grondslag liggen.

Specialisaties

Aangezien de klacht van jou als patiënt specifiek van aard kan zijn, bestaan er ook specialisaties onder fysiotherapeuten, zoals:

  • Sportfysiotherapie: een fysiotherapeut die zich heeft gespecialiseerd in sporters. Hierdoor weet hij welke eisen sport aan het lichaam stelt.
  • Arbeidsfysiotherapie: bij verzuim door lichamelijke klachten kan de arbeidsfysiotherapeut een belangrijke rol spelen. 
  • Neurologische revalidatie: denk aan revalidatie van mensen met een neurologische aandoening, zoals Parkinson, een hersenbloeding of Multiple Sclerose. 
  • Cardiale revalidatie: revalidatie van personen met een hartaandoening.

Informeer goed bij verschillende fysiopraktijken waar u met uw klacht het beste terecht kan, om uiteindelijk de juiste keuze te maken voor een fysiotherapeut.

Voor u gevonden fysiotherapeuten in Maastricht:

Fysio043

Frankenstraat 132 A, 6224GS Maastricht
Therapie volgens McKenzie, COPD, Neurorevalidatie, Schouderklachten, Knieklachten, Artrose in heup of knie, Medical taping, Manuele lymfdrainage, Kinderfysiotherapie, Sportfysiotherapie

Fysio & Manuele Therapie Peter Coumans

Kochstraat 3, 6216 ER Maastricht
Manueletherapie, Sportfysiotherapie, Revalidatie, Fysiofitness, Sportvision
Regionaal zoeken
Klik op de kaart en zoek regionaal op fysiotherapeuten Limburg Zeeland Zuid-Holland Noord-Brabant Utrecht Noord-Holland flevoland Gelderland Overijssel Drenthe Groningen Friesland
Zoekresultaten op de kaart
Ook te vinden in...
'fysiotherapeuten' is ook te vinden in:
Amsterdam, Beverwijk, Maastricht, Emmeloord, Zuid-Scharwoude, Hengelo, Den Haag, Eindhoven, Nijmegen, Haarlem, Maarssen, Hoofddorp, Sneek, Venray, Sassenheim
Rubrieken