Aerobic- en Fitnesscentra

In onze gemoderniseerde samenleving komen we lang niet altijd toe aan de benodigde beweging. Mensen geven vaak als reden op dat ze het 'te druk' hebben. En dat terwijl aerobic- en fitnesscentra juist alle ruimte bieden om te gaan sporten wanneer het óns uitkomt. Naast het uitgebreide aanbod aan vormen van aerobic en fitness, worden ook nogal eens allerlei extra's geboden, zoals een bar met uitgebreide menukaart, een sauna en soms zelfs kinderopvang. Thuis trainen geeft niet altijd het gewenste resultaat. Het kost alleen al een vermogen om alle soortgelijke fitnessapparatuur aan te schaffen. Daarnaast ontbreekt natuurlijk de begeleiding van een gecertificeerd fitnessinstructeur en niet te vergeten het sociale aspect.

Naar een aerobic- en fitnesscentrum gaan heeft lang niet altijd als reden een 'superlijf' te creëren. U kunt er oefeningen doen die erop gericht zijn specifieke probleemgebieden aan te pakken of bepaalde spiergroepen te gebruiken. Een fitnessinstructeur helpt u de oefeningen op de juiste manier uit te voeren en zo blessures te voorkomen. Soms is er ook een fysiotherapeut verbonden aan een sportschool om mensen met lichamelijke klachten, bijvoorbeeld rugpijn, te begeleiden. Ook mentale klachten, zoals een depressie, kunnen mede door sporten worden verholpen. Denk aan het 'geluksstofje' endorfine dat de hersenen produceren tijdens het sporten. Daarbij bieden aerobic- en fitnesscentra ook een sociaal aspect. Bij aerobic doet u gezamenlijk efficiënte fysieke oefeningen, meestal op muziek, onder begeleiding van een instructeur. En in de fitnesszaal doet u uiteraard uw eigen oefeningen, maar ontmoet u wel nieuwe mensen.

De verschillende vormen van aerobic en fitness die u kunt beoefenen zijn talrijk. De bekende BBB-oefeningen, squats, bankdrukken, spinning, Pilates, interval-aerobics en, indien er een zwembad aanwezig is, aquarobics. Allen gericht op de algehele conditieverbetering, vetverbranding, de vorming van het lichaam, de versterking van het fysieke welzijn en het trainen van kracht, flexibiliteit, coördinatie en tact. Bovenal is de sfeer in een aerobic- of fitnesscentrum gezellig. Dit wordt weleens vergeten door het vooroordeel dat er alleen 'spierbundels' zouden rondlopen die een opgefokte sfeer creëren. Ook bedrijven betalen tegenwoordig nogal eens mee aan een sportabonnement. Logisch, gezonde en fitte werknemers bezitten een betere weerstand, zijn dus minder vaak ziek, presteren beter, voelen zich fitter, gelukkiger en zelfverzekerder. Precies de redenen waarom u ook naar een aerobic- en fitnesscentrum kunt gaan!

Voor u gevonden Aerobic- en Fitnesscentra

Balance-4 Life

Singel 160 sous, Amsterdam

Life, Coaching, Afslanken, Fitness, Personal, Training, Personal, Coaching

BE FIT 4 LIFE

, Amsterdam

Sportscholen, Sportactiviteiten, Sport- en fitnesscentra

Carlton Beach Hotel

Gevers Deynootweg 201, Den Haag

Hotel, Restaurant, Carlton, Scheveningen, Strand, Strandpaviljoen, Beachclub, Healthcenter, Sport

DAS-Fit

Dr. J. Severijnplantsoen 1, Wilnis

Wij werken uitsluitend op afspraak

De Leeuw Personal Training & Lifestyle

Merweplein 3, Nieuwegein

Personal coaching/training, Personal trainer

Eurofitness Centre

Markerkant 1119, Almere

Fitness center, Sportschool, Sportvoeding, Sportsupplementen, Sportvitamine, Almere, Flevoland

Fitnesscentre Healthy

Zonnebloemveld 3B, Beuningen

Sportscholen, Sportactiviteiten, Fit en gezond

Fitnesscentrum Keep Fit

prietprater 1, Breda

Cardiofitness, Zonnebank, Krachttraining, Keep, Fit, Body-, Building, Noord, Brabant, Breda

Gym Loman

De Corantijn 27K, Zwaag

Personal trainer, Personal training, Conditie, Techniek, Afvallen, Weerbaarheid, Kickboksen, Boksen, Circuit training, Voedings-advies

KICKBOX ZAANDAM

klokbaai 11, Zaandam

Judolessen in ’s-Hertogenbosch en Vught

Regionaal zoeken

Klik op de kaart en zoek regionaal op bouwondernemingen

Limburg Zeeland Zuid-Holland Noord-Brabant Utrecht Noord-Holland flevoland Gelderland Overijssel Drenthe Groningen Friesland
Zoekresultaten op de kaart
Overige rubrieken