Regionaal zoeken
Adres
Logo
Lodema Elektrotechniek BV Leeuwarden
Uranusweg 12
Leeuwarden
Friesland
Trefwoorden: Electro, Elektrotechniek, Inbraak, Brand, Telecom, Datanetwerken, Beveiliging, Inbraak, detectie, systemen
Locatie van Lodema Elektrotechniek BV Leeuwarden in Leeuwarden
Overige rubrieken:
Lodema Elektrotechniek BV Leeuwarden, Leeuwarden

Allround installateur wij verrichten o.a. Elektro, Beveiliging, Telecom, Data, Utiliteitsbouw en Woningbouw

Ruim 70 jaar historie

Al meer dan 70 jaar is Lodema Elektrotechniek een begrip als allround installateur voor het noorden van Nederland.

Voor met name architecten, technisch adviesbureaus en diverse instellingen realiseert Lodema Elektrotechniek hoogstaande technische oplossingen op het gebied van Elektrotechniek, Beveiliging, Telecom en Data. De meer dan 40 medewerkers verrichten de uiteenlopende werkzaamheden in de utiliteits- en woningbouw door heel Noord-Nederland.

Een stukje historie
In 1934 werd Lodema Elektrotechniek opgericht door de heer I. Lodema. Destijds bestond het bedrijf uit een installatiebedrijf en een winkel. Samen met zijn vrouw runde hij de zaak vanuit de Hobbemastraat in Leeuwarden.
De taken waren goed verdeeld: meneer Lodema verzorgde de installaties in de woningen en mevrouw Lodema verkocht vanuit de winkel aan huis diverse apparatuur. Tijdens de Twee Wereldoorlog stonden de verkopen op een laag pitje, maar tijdens de wederopbouw, toen er veel nieuwe huizen werden gebouwd, groeide de werkzaamheden in hoog tempo. Gevolg was dat de winkel snel uitbreidde. Destijds werden er met name veel stofzuigers, lampenkappen, wasmachines, scheerapparaten en diverse andere apparaten verkocht.

Lodema mocht zelfs de installaties voor Shell in Noord-Nederland verzorgen en ook de vliegbasis in Leeuwarden en diverse scholen in Friesland werden aan het klantenbestand toegevoegd. Tevens realiseerde Lodema in de tijd een woningbouwproject van liefst 500 woningen in Leeuwarden.

Toen de heer Lodema in 1965 overleed, nam H. Lodema het bedrijf over. Naast de bestaande winkel aan de Hobbemastraat, werd direct een tweede vestiging in Leeuwarden opgericht. Daarnaast volgde de opening van een werkplaats, speciaal voor lichtreclame.
Omdat het rendement van de oorspronkelijke winkel terugliep, kwam er in 1980 een einde aan de oorspronkelijke winkel en ging Lodema vanaf 1981 verder vanuit de hedendaagse vestiging aan de Uranusweg 12. Op deze locatie zijn tot op de dag van vandaag de kantoren, een magazijn en de werkplaats gevestigd.

In de jaren tachtig en negentig nam de omvang van het bedrijf een grote vlucht. Naast woningbouw werden er projectmatig meer en meer utiliteitsgebouwen gerealiseerd voor opdrachtgevers uit het bedrijfsleven, maar ook voor overheidsdiensten, scholen, verzorgingscentra en woningbouwco÷peraties.
In 1995 trad de heer J. Lodema, inmiddels de derde generatie, in dienst bij Lodema Elektrotechniek. In 1998 werd hij naast zijn vader directeur van het bedrijf en sinds 2000 is hij de enige directeur van Lodema Elektrotechniek.

In de jaren negentig werden de specialismen naast de 'standaard gebouwinstallaties', uitgebreid met de speerpunten beveiliging, telecom en data.
Als integraal onderdeel van de elektrotechnische installatie kan Lodema hiermee iedere klant een totaalpakket aanbieden. Omdat lichtreclame enigszins een vreemde eend in de bijt was, werd dit onderdeel afgesplitst en opereert deze tak als zelfstandig bedrijf onder de naam Allichtreclame.

Na drie generaties Lodema werd eind 2004 aansluiting gezocht bij de DGtC-groep. DGtC is een Nederlandse Installatiegroep, die een vooraanstaande positie inneemt op het gebied van installatietechniek, industriŰle automatisering en beveiliging. Het unieke van de DGtC groep is dat de bedrijven binnen de groep allemaal hun unieke familiekarakter behouden, maar tegelijkertijd samenwerken waar dat voordelen oplevert voor de klant.
Met 450 medewerkers en 8 vestigingen door heel Nederland zijn de bedrijven van de DGtC bovendien in staat hun klanten door het hele land te bedienen.

Offerte aanvraag / Contact opnemen

Doel van de gegevensverwerking:
Direct contact met u opnemen, levering van onze diensten verbeteren, opstellen van aanbiedingen of doorsturen aan het door u geselecteerde bedrijf.