Ziekenvervoer

Rolstoelbussen geven mensen in een rolstoel de mogelijkheid zelfstandig van A naar B te gaan.Spoed

Bel bij spoedgevallen 112.

Ziekenvervoer: ambulances, taxi's en rolstoelbussen

In situaties waar acuut medische zorg nodig is, komt de ambulance. Die is ook te bestellen voor onderzoek of behandeling in het ziekenhuis, net als de taxi. Rolstoelbussen zijn er voor mensen die aan een rolstoel gebonden zijn. Voor hen is het immers, net als voor mensen zonder lichamelijke beperking, belangrijk om zelfstandig van A naar B te kunnen. Rolstoelbussen zijn een goed alternatief voor eigen of openbaar vervoer.

Wie betaalt het ziekenvervoer?

De basisverzekering dekt vervoer per ambulance. Vervoer voor noodzakelijk medisch onderzoek en behandeling wordt, na aftrek van het eigen risico, ook vergoed. U leest meer op de website van de Rijksoverheid en het College voor zorgverzekeringen (CVZ). Het gebruik van rolstoelbussen, taxi's, eigen en openbaar vervoer door mensen met een beperking wordt, afhankelijk van de regeling waarin zij vallen, ook (deels) vergoed. De belangenvereniging van mensen met een persoonsgebonden budget, Per Saldo, geeft hier nuttige informatie over.

Voor u gevonden Ziekenvervoer

Witteveen BV

Almelosestraat 49, Raalte

06-51279302

Bios Leasemaatschappij B.V.

Brugwachter 12, ROTTERDAM

Ambulance

Witteveen BV

Almelosestraat 49, Raalte

aanhangwagens, autoambulance, transport, Raalte

Regionaal zoeken

Klik op de kaart en zoek regionaal op bouwondernemingen

Limburg Zeeland Zuid-Holland Noord-Brabant Utrecht Noord-Holland flevoland Gelderland Overijssel Drenthe Groningen Friesland
Zoekresultaten op de kaart
Ook te vinden in ...
Overige rubrieken