Zeilscholen

Zeillessen nemen

Wil je weten wat reven, oploeven en opkruisen is? Of droom je ervan de wereld rond te varen, onder een klapperend zeil en met je handen aan de helmstok of het roer? Dan kun je zeillessen nemen. Zeillessen zijn er:

  • voor jeugd en volwassene.
    Voor jongeren tot 15 jaar is er jeugdzeilen. Zeillessen krijg je in een eenmans-, tweemans-, jeugdkielboot of catamaran. Voor kajuitjachtzeilen en zeezeilen moet je ouder zijn. Minstens 16 voor niveau I, en 18 en 21 voor de hogere niveaus.
  • als praktijk en theorie.
    Net als bij autorijden, gaan bij zeilen praktijk en theorie hand in hand. Praktische zeillessen zijn er voor zwaardboot, catamaran, kielboot en voor kajuitjachtzeilen en zeezeilen. De theoretische zeillessen gaan over varen op kleine of grote binnenwateren, navigeren langs de kust, routeplanning en het gebruik van een marifoon. Voor sommige praktijkdiploma's is een bepaald theoriediploma vereist. Andersom heb je voor sommige theoriediploma's al veel praktijkervaring nodig (je moet bijvoorbeeld 1.000 zeemijl gevaren hebben om het diploma Theoretische Kustnavigatie te halen).
  • voor beginner en gevorderde.
    Alle zeillessen worden gegeven voor meer en minder ervaren zeilers. Je sluit de zeillessen steeds af met een diploma. Voor beginners is dat een diploma op niveau I en dat loopt op tot niveau IV.

Als je snel wilt leren zeilen, kun je intensief zeillessen nemen tijdens een zeilkamp.

Waar volg ik zeillessen?

Om zelfstandig te mogen zeilen heb je theorie- en praktijkdiploma's nodig. Goede zeillessen zorgen dat je die diploma's ook haalt. De Commissie Watersportopleidingen (CWO) geeft de meeste diploma's af. Ook controleert het CWO de kwaliteit van de opleidingen en leidt het vaarinstructeurs op. Zeilscholen die aangesloten zijn bij het CWO voldoen aan een aantal kwaliteitseisen.

Wat kosten zeillessen?

De theorie van het zeilen kun je vaak zelf leren. Er zijn ook dagcursussen die je afsluit met een examen. Een dagcursus voor het Klein Vaarbewijs I, waarmee je op kleine binnenwateren (plassen, meren en rivieren) mag varen, kost ongeveer 150 euro. Daar komt 50 euro voor het examen bij. Praktische zeillessen worden vaak aangeboden als pakket. Individuele zeillessen zijn duurder dan groepslessen en prijzen zijn seizoensafhankelijk. Voor meer informatie kun je terecht bij onderstaande zeilscholen.

Voor u gevonden Zeilscholen

Thijs Academie voor Plankzeilen

Campensweg 1, Kamperland

Surfschool, Zeeland, Surfwinkel, Zeilschool, Surfverhuur, Veerse, Meer

De Kaag Watersportacademy en Groepsaccomodatie

Wilhelminalaan 12, Kaag

Zeilscholen

Fortunautic Woodship

Oude Trekweg 107, Harlingen

Onderhoudswerken & Onderhoudsbedrijven, Zeilschepen- en Botenverhuur, Zeiltochten, Reparatie en Onderhoud, Zeilcursus

Optimax

Zandslootkade 52, Sassenheim

Zeilscholen

Zeezeilschool Scheveningen

Vissershavenweg 50, Scheveningen

Zeilscholen

Zeilcentrum Oud Loosdrecht

Oud Loosdrechtsedijk 237, Loosdrecht

Zeilschepen- en Botenverhuur, Zeilscholen

Regionaal zoeken

Klik op de kaart en zoek regionaal op bouwondernemingen

Limburg Zeeland Zuid-Holland Noord-Brabant Utrecht Noord-Holland flevoland Gelderland Overijssel Drenthe Groningen Friesland
Zoekresultaten op de kaart
Ook te vinden in ...
Overige rubrieken