Wormenkwekerijen

Voor wie is de wormenkwekerij?

De wormenkwekerij is er voor (sport)vissers en eigenaars van vogels, reptielen en kleine zoogdieren. Daarnaast is de wormenkwekerij interessant voor mensen die compost nodig hebben of dat zelf willen maken.

De wormenkwekerij levert onder andere meelwormen.

Het assortiment van de wormenkwekerij

Wat de wormenkwekerij natuurlijk levert, zijn wormen. Daar zijn meerdere soorten van. In Nederland komen al zo'n 200 verschillende wormen voor. De wormenkwekerij levert vooral:

  • springwormen (dendroneba's);
  • mestpieren;
  • meelwormen;
  • maden;
  • wasmotten;
  • tebolarven
  • pinky's;
  • dauwpieren/regenwormen.

Deze soorten zijn allemaal geschikt voor sportvissen, al is vooral de springworm erg populair door zijn kracht en lange houdbaarheid. Wormen zijn meestal in verschillende lengtes verkrijgbaar.

De wormenkwekerij levert ook voer voor vogels, reptielen en dieren als de das en de egel. Voor hen zijn er naast wormen en larven ook insecten.

Ten slotte zijn er voor de compostmakers en tuinbezitters compostwormen (ook wel tijgerwormen). Die eten gft-afval en laten een mengsel van grond en uitwerpselen achter dat goed is voor uw tuin. Deze 'wormenmest' kunt u ook rechtstreeks van de wormenkwekerij kopen.

Welke wormenkwekerij kies ik?

U kunt voor kleine bestellingen bij vrijwel elke wormenkwekerij terecht. Meestal stuurt deze uw bestelling op. Voor grote bestellingen zoekt u het adres van een wormenkwekerij in uw omgeving of informeert u bij een van onderstaande kwekerijen naar de mogelijkheden.

Om een indruk te geven van de prijzen: een klein bakje springwormen kost ongeveer 75 cent. Een kilo kost tussen de 10 en 20 euro.

Voor u gevonden Wormenkwekerijen

Wormenkwekerij Hofmans

Broekstraat 3, Ottersum

Wormenkwekerijen

Wormenkwekerij Tel

Schoterlandseweg 133 -A, Oudehorne

Wormen, Kwekerij, Friesland, Oudehorne

Regionaal zoeken

Klik op de kaart en zoek regionaal op bouwondernemingen

Limburg Zeeland Zuid-Holland Noord-Brabant Utrecht Noord-Holland flevoland Gelderland Overijssel Drenthe Groningen Friesland
Zoekresultaten op de kaart
Ook te vinden in ...
Overige rubrieken