Woningbouw

Woningbouw: een eigen huis

Een huis bouwen doet u niet zomaar. U vraagt deskundigen in woningbouw om het proces te begeleiden. Er zijn twee soorten woningbouw:

  1. U koopt een kavel en regelt zelf het ontwerp en de bouw. Dit kan zelfstandig of met een groep.
  2. U stelt uw huis samen uit een catalogus. Het bouwbedrijf dat de catalogus uitgeeft, voert de woningbouw uit.

Een eigen huis bouwen vraagt om specialisten in woningbouw.

Nuttige informatie over eigen woningbouw vindt u op de website van het Informatie Centrum Eigen Bouw (ICEB). U leest er over beschikbare subsidies en krijgt praktisch advies.

Regels rond woningbouw

De Nederlandse overheid stimuleert woningbouw door particulieren maar stelt er wel regels aan. Die gaan onder andere over:

  • de plek waar uw wilt bouwen. Bij uw gemeente kunt u het bestemmingsplan en de beheersverordening(en) van een locatie inzien. Niet overal is woningbouw mogelijk.
  • het uiterlijk van uw woning. In het welstandsbeleid legt een gemeente vast welke uitstraling het wil hebben. Uw huis moet daar wel bij passen.
  • de veiligheid van uw woning. De omgeving mag er geen last van hebben. De woning moet daarom voldoen aan bouwtechnische eisen.

Een volledig overzicht van regels rond woningbouw geeft de Rijksoverheid.  

Rubrieken verwant aan woningbouw

Welke bedrijven over woningbouw vindt u op uw-adres?

Hieronder staan bedrijven die gespecialiseerd zijn in woningbouw. U vindt ze in heel België. Van Mechelen tot Zandhoven, en van Roosdaal tot Erpe. Voor woningbouw in Nederland gaat u naar bovenstaande rubrieken.

Met uw bedrijf op uw-adres?

Heeft u ook een bedrijf in woningbouw? Of bent u ondernemer in een andere sector? Meld uw bedrijf aan en verschijn op uw-adres.

Voor u gevonden Woningbouw

CBM Techniek

Pekelmeerpad 13, Almere

Almere

Koert

Hogeveenseweg 24, Nootdorp

Laswerk, Lasbedrijf, Lasser, Montagebedrijf, Technische installatie

Mouthaan & Interhijs B.V.

Plaza 24C (havennummer M022), Moerdijk

Hef en hijsmiddelen, Assembleren, Certificeren van producten, Keuring en inspectie hijsmiddelen, Montage hefmiddelen, Keuring hijs en hefmiddelen, Staalkabel techniek, Veiligheid hijswerktuigen, Training hef en hijswerktuigen, Reparatie hijsmiddelen

Seys & Roelens bvba

Strietstraat 78, Ardooie

Aannemers woningbouw

Regionaal zoeken

Klik op de kaart en zoek regionaal op bouwondernemingen

Limburg Zeeland Zuid-Holland Noord-Brabant Utrecht Noord-Holland flevoland Gelderland Overijssel Drenthe Groningen Friesland
Zoekresultaten op de kaart
Ook te vinden in ...
Overige rubrieken