Wasserettes: voor wie?
Is je wasmachine stuk? Heb je geen eigen wasmachine of moet je een grote hoeveelheid kleding of ander textiel in één keer wassen? Wasserettes zijn dan een uitkomst. De meeste steden hebben wel een paar wasserettes. Er staan wasmachines met verschillende vulcapaciteit (meestal tussen de 5 en 16 kg) en vaak ook drogers. Wachten tot de was klaar is hoeft doorgaans niet. In wasserettes met een medewerker laat je je kleding in goede handen achter, in doe-het-zelf-wasserettes werken de machines met een beveiliging. Daardoor ben jij de enige met toegang tot jouw spullen.
Verschil tussen wasserettes en stomerijen
Wasserettes zijn niet hetzelfde als stomerijen (ook wel wasserijen). In wasserettes wordt overwegend met water gewassen, terwijl stomerijen ook op andere manieren reinigen. Heb je dus een wollen trui die snel uit model raakt, een colbertje dat op een bijzondere manier is gestikt, of een hele hardnekkige vlek in je lievelingsbroek, dan kun je naar een stomerij. Op het etiket in je kleding staan in symbolen de wasvoorschriften. Raadpleeg die bij twijfel altijd.
Prijzen wasserettes
Hoeveel kost het wassen in wasserettes? Dat varieert. Wassen in een grote machine is duurder dan in een kleine. Reken op ongeveer 4 euro als je een was van 5 of 6 kg hebt. Wasmiddel en wasverzachter zijn meestal niet inbegrepen. Drogen evenmin.
Over de wasserettes op deze website
De wasserettes op uw-adres zitten in verschillende steden, waaronder Amsterdam, Rotterdam en Maastricht. Sommige wasserettes zijn onderdeel van een grotere textielservice. Zij bieden dan kledingreparatie en tapijtreiniging aan en strijken je kleding zelfs!
Ook op uw-adres?
Heb je ook een wasserette? Of een ander bedrijf dat wat meer digitale aandacht verdient? Dan is een vermelding op uw-adres een goed idee! Je kunt je direct aanmelden.