Volièrebouw: voor wie?
Je bent een vogel- of vlinderliefhebber en wilt een goed onderkomen voor je dieren. Met volièrebouw zorg je daarvoor. Volièrebouw hoeft niet ingewikkeld te zijn. Als je handig bent kun je zelf materiaal aanschaffen en instructies van (ervarings)deskundigen opvolgen. Je kunt deze deskundigen ook inhuren om het voor jou te doen. Zij zijn immers specialisten in volièrebouw. Een middenweg is er in de vorm van een bouwpakket waarin alle onderdelen voor de volièrebouw al aanwezig zijn. Zo heb je niet veel meer nodig dan een schroevendraaier.
Benodigdheden voor volièrebouw
Wat heb je nodig voor volièrebouw? Afhankelijk van het type volière dat je wilt, kies je voor een frame van hout of aluminium. In het frame komt glas, hardplastic of gaas (waarbij de ruimte tussen de mazen mede afhangt van het type vogels of vlinders dat je houdt).
Belangrijk na de volièrebouw is dat je voor de juiste beplanting kiest. Sommige planten zijn af te raden omdat ze giftig zijn. Het gaat dan bijvoorbeeld om de klaproos en de lijsterbes. Ook is de volièrebouw niet compleet zonder materialen als:
- drink- en voerbakjes;
- vogelbadjes;
- zitstokken;
- nestmateriaal, zoals hooi, twijgjes en stukjes touw of wol.
Let op: Voor volièrebouw geldt vaak dat een vergunning lichte bouwwerken vereist is. Als je de afmetingen van je volière weet, neem je contact op met je gemeente om te controleren of zo'n bouwvergunning nodig is, en of je die kunt krijgen.
Over de volières, vogels en vogelbenodigdheden op uw-adres
Voor volièrebouw neem je contact op met een van onderstaande bedrijven. Zij doen het werk voor je of leveren het materiaal dat je zoekt. Minstens zo belangrijk: je vindt hier ook de vogels voor in je volière. Zo verkopen de getoonde speciaalzaken onder andere:
- ara's;
- zebravinken;
- gouldamadinen;
- blauwfazanten.
Andere pagina's op uw-adres die je mogelijk interesseren:
Ook een vermelding in deze bedrijvengids?
Voor een vermelding in uw-adres meld je je hier aan!