Regionaal zoeken
Vliegscholen

Deze jonge piloot heeft nog wel wat vlieglessen te gaan voordat hij zijn GPL-brevet binnenheeft.Welke vliegbrevetten zijn er?

Of je nu de ambitie hebt om beroepspiloot te worden, of in je vrije tijd graag in een sportvliegtuigje boven Nederland wilt zweven, je hebt goede vlieglessen nodig. Vlieglessen, zowel theorie als praktijk, volg je om een van de volgende vliegbrevetten te halen:

  • zweefvlieger in Nederland (GPL-brevet);
  • sportvlieger in Nederland (RPL-brevet);
  • privévlieger wereldwijd  (PPL-brevet);
  • commercieel of beroepsvlieger (CPL-brevet);
  • verkeersvlieger (ATPL-brevet).

Voor vliegen in het donker en bij bewolking, en voor een 'bevoegdheid radiotelefonie', zijn aanvullende brevetten (en bijbehorende vlieglessen) nodig.

Vliegscholen in Nederland

Er zijn een aantal gerenommeerde scholen in Nederland die de opleiding tot beroeps- en verkeersvlieger aanbieden. Toelatingseisen zijn streng maar daar staat hoogwaardig onderwijs tegenover.

De hobbyvlieger kan bij een groot aantal kleinere scholen terecht voor vlieglessen. Voor het behalen van een brevet is naast het afronden van een theorie- en praktijkexamen altijd een minimum aantal vlieguren nodig. Een deel daarvan is met een instructeur maar er zijn ook vlieglessen die je solo doet.

Hoeveel kosten vlieglessen?

Vlieglessen zijn prijzig. Hoeveel je precies kwijt bent, hangt af van het soort brevet dat je wilt halen. Het volgen van de volledige opleiding tot beroeps- of verkeersvlieger kost al snel meer dan een ton. Daar staat later overigens een riant salaris tegenover. Piloten vormen in Nederland de best-verdienende beroepsgroep.

Het behalen van GPL- en RPL-brevet is goedkoper omdat er minder vlieguren nodig zijn, maar reken ook hier op tientallen duizenden euro's voor het totaalpakket aan vlieglessen.

Ook een bedrijfsvermelding?

Bedrijven hebben er baat bij op internet zichtbaar te zijn. Zo worden ze immers gemakkelijk gevonden door hun klanten. Om ook op Uw-adres te staan, meld je je hier aan.

Voor u gevonden vliegscholen:

E.F.T.O

Florijnstraat 1, 4861 BW Chaam
Vliegschool, E.F.T.O, Vliegles, Vlieglessen, Vliegen, Vliegbrevet, Brevet, Vliegopleiding, Piloot

Aero Noord BV

Plesmanstraat 12, 7903BE Hoogeveen

International Flight Training Centre B.V.

Goudlaan 4 C, 6002EA Weert

Jeru Flightinstructions B.V.

Stoppelmaad 11, 8431ZB OOSTERWOLDE FR
Regionaal zoeken
Klik op de kaart en zoek regionaal op vliegscholen Limburg Zeeland Zuid-Holland Noord-Brabant Utrecht Noord-Holland flevoland Gelderland Overijssel Drenthe Groningen Friesland
Zoekresultaten op de kaart
Ook te vinden in...
'vliegscholen' is ook te vinden in:
Chaam
Rubrieken