Aanbod en werkwijze van de vleeshandel
Wie thuis een slavink wil bakken kan bij de slager of de supermarkt terecht. Voor de inkoop van grote hoeveelheden vlees is er de vleeshandel of vleesgroothandel. Een vleeshandel heeft een netwerk van slagers waar het zijn vlees inkoopt. Dit vlees wordt verwerkt, verpakt en geleverd aan cateraars, supermarkten en restaurants.
Steeds vaker biedt een vleeshandel ook vleesvervangende producten aan.
Kenmerken van een goede vleeshandel
Een vleeshandel moet zich aan verschillende regels houden, zodat de kwaliteit van het vlees op peil blijft. Of u met een goede vleeshandel te maken heeft, kunt u onder andere zien aan:
- een EG-erkenningsnummer. Dit nummer laat zien dat een vleeshandel bij de Nederlandse overheid geregistreerd is. Controle op voedselveiligheid gebeurt door de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA).
- lidmaatschap van een brancheorganisatie. Voor de vleeshandel is er de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV).
- werkwijze volgens het HACCP-systeem, een internationaal erkende methode om veiligheidsrisico's in voedingsbedrijven te inventariseren en op te lossen.
- keurmerken en kwaliteitsgaranties zoals het IKB-keurmerk voor de vleeshandel die door het Productschap Vlees & Eieren en het Productschap Vee & Vlees is gecontroleerd. Voor kalfsvlees is er de SKV-registratie door de Stichting Kwaliteitsgarantie Vleeskalfsector. Daarnaast zijn er het internationale BRC-label dat onder meer iets zegt over de fabrieksomgeving en het IFS-certificaat.
Een vleeshandel via Uw-adres
Voor het bestellen van vleesproducten in grote hoeveelheden bent u bij een vleeshandel uit onderstaande lijst aan het juiste adres. U vindt er ook enkele slagers en bedrijven die slagers ondersteunen. Zij zitten onder andere in Amsterdam, Rotterdam, Arnhem en Hengelo.
Neem ook een bedrijfsvermelding!
Heeft u een eigen onderneming? Dan bent u gebaat bij een vermelding in deze bedrijvengids. Zo weten potentiële klanten u immers makkelijk te vinden. Aanmelden kan hier.