Viskwekerijen

Viskwekers

De viskwekerij is een onderdeel van de 'aquacultuur', het kweken van vissen, schaaldieren en sommige plantensoorten voor de consumptie, sportvisserij en sier. Als viskwekers alleen vissen voor consumptie kweken wordt ook wel gesproken van 'visteelt'. In Nederland wordt veel paling en meerval gekweekt. Viskwekers elders in Europa telen onder andere zalm, heilbot en karper.

Viskwekers vullen de 'natuurlijke visvangst' aan. Hierdoor kan overbevissing beter worden bestreden terwijl er toch voldoende vis blijft voor consumptie.

Regels voor viskwekers

Een aantal regels staan vast voor Nederlandse viskwekers. Die gaan onder andere over preventie en bestrijding van ziekten. Verder moeten viskwekers een vergunning aanvragen bij de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA). Bedrijven die alleen vissen leveren voor sportvisserij in vijvers, hebben geen vergunning nodig, maar moeten zich wel registeren.

Keurmerken voor viskwekers

Van een viskweker wilt u weten of hij:

  • diervriendelijk werkt;
  • milieubewust werkt
  • veilig en gezond werkt.

Als hij een vergunning heeft van of geregistreerd is bij de VWA, zegt dit al veel over de werkwijze en kwaliteit. Er zijn echter ook keurmerken voor viskwekers. De Stichting Milieukeur geeft bijvoorbeeld een certificaat af, de Maatlat Duurzame Aquacultuur (MDA), die zowel iets over het welzijn van de vissen als over de duurzaamheid van de kweekmethode zegt.

Om viskwekers een steviger positie in de markt te geven, en om de technologie te verbeteren op efficiëntie maar ook duurzaamheid, is in 2011 de Kenniskring Aquacultuur opgericht.

Over de bedrijven op Uw-adres

Naast viskwekers vindt u op deze pagina bedrijven die materialen leveren voor de viskweek. Dit loopt uiteen van waterfilters tot medicijnen, voer en vakliteratuur.

Voor u gevonden Viskwekerijen

C.B. van der Meulen

Mounebourren 12, Anjum

C.B. van der Meulen, Vishandel, Visserskenmerk nummer, LO 44, Garnalen, Nederland, Friesland, Anjum

Classic Baits

Jan van Eyckstraat 97, Almere

Almere, Lelystad, Goes.

Discus Wereld

Wilhelmina 3A, Dieren

Aquarium specialist, Discusvissen, Japanse&nbps;kooi, Vijvers, Aquarium, Vissen, Beplanting vijver/aquarium, Zoetwater aquarium, Filtermateriaal, Accessoires vijver/aquarium

Rio Madera Discuscenter

Escamplaan 144, Den Haag

Discusvissen, Vissen, Aquarium, Visbenodigdheden, Diepvriesvoer, Discuskwekerij, Viswinkel

Rio Madera Discuscenter

Escamplaan 144, Den Haag

Discusvissen, Vissen, Aquarium, Visbenodigdheden, Diepvriesvoer, Discuskwekerij, Viswinkel

Sima Aqua

Parijseplein 47, Zwijndrecht

Malawi-cichliden, Cichliden, Aquariumbenodigdheden, Pompen, Filters, Tropische, vissen, Hobbykweker, Verkoop, Zwijndrecht

WormsSystems

Goldhoorn 31, Oostwold

Wormen, Visserij, Lumbriculus, Vissenvoer, Aquatische wormen, Wormkwekerij, Aquariumvoer, Terrariumdieren, Levend aas

Koifarm Rijssen

Molendijk-Zuid 25, Rijssen

Koi, Vijvers, Filters, Japan, Ziektes

Rio Madera Discuscenter

Escamplaan 144, Den Haag

Viskwekerijen

Regionaal zoeken

Klik op de kaart en zoek regionaal op bouwondernemingen

Limburg Zeeland Zuid-Holland Noord-Brabant Utrecht Noord-Holland flevoland Gelderland Overijssel Drenthe Groningen Friesland
Zoekresultaten op de kaart
Ook te vinden in ...
Overige rubrieken