Regionaal zoeken
Videotheken

De videotheek

Voor wie regelmatig thuis een filmpje kijkt, maar dvd's kopen te duur vindt, is de videotheek een uitkomst. De videotheek heeft een enorm aanbod van films in alle genres. Variërend van actie, thriller en horror, tot romantiek, comedy en drama. Verder zijn ook porno en wereldcinema ruim vertegenwoordigd. Voor elk wat wils dus.

De naam 'videotheek' is sinds de intrede van de dvd eigenlijk achterhaald. Soms kun je in een videotheek nog video's huren, maar dat wordt steeds zeldzamer.  

Films huren

Net als bij de bibliotheek, sluit je bij de videotheek een abonnement af. Je krijgt dan een klantenkaart. Soms betaal je hiervoor alleen wat administratiekosten, anders is het een paar tientjes per jaar. Eenmaal geabonneerd, betaal je nog wel voor het huren van de films. Afhankelijk van hoe oud de film is, betaal je meer of minder en mag je de film lang of kort houden. De videotheek stalt de nieuwste films uit. Die mag je een dag of twee houden en ze zijn wat duurder dan de oudere films. Reken op een paar euro per film.

Een moderne manier om films te huren is via digitale televisie. Je kunt dan met een druk op de knop, tegen betaling, films kijken uit een grote database. Dit is snel en simpel, maar heeft niet de romantiek van het bezoek aan een videotheek – het slenteren langs de schappen, de tips van de medewerkers en het kopen van een zak kant-en-klare popcorn.

Een videotheek via Uw-adres

Zoek je een videotheek in jouw buurt? Kijk dan in onderstaande lijst. De videotheken die daar staan zitten onder andere in Alkmaar, Rotterdam, Groningen en Apeldoorn.

Wil jij ook klanten werven?

Heb je een eigen onderneming? En wil je dat mensen die makkelijk op internet kunnen vinden? Meld je dan nu aan en verschijn ook op Uw-adres.

Voor u gevonden videotheken:

Bar-Disco Videotheek Copacabana B.V.

Torenweg 60, 4328KJ Burgh-Haamstede

Filmclub Videotheek Monster

Herenstraat 8, 2681 BG Monster
Filmclub, Videotheek, Films, Dvd's, Blue-ray, Blu-ray, DVD, Video, Videos

Filmclub Overdie

Koelmalaan 10, 1813 BS Alkmaar

Magic Video

Gedempte Zuiderdiep 87, 9711 HD GRONINGEN

Meulenbelt Video

Grotestraat188, 7443BS NIJVERDAL

MMS Mijdrecht

Dorpsstraat 74, 3641 ED Mijdrecht

Modiek B.V.

Nieuwe Ebbingestraat 97, 9712 NH Groningen

Movie Max Deventer

Flora 4, 7422LL Deventer

Moviestore Pinguin

Van Oldenbarneveltplein 87, 3317ES Dordrecht

Naseeb Videotheek & Music Centre

Marco Polostraat 195 - 197, 1057WK AMSTERDAM
Regionaal zoeken
Klik op de kaart en zoek regionaal op videotheken Limburg Zeeland Zuid-Holland Noord-Brabant Utrecht Noord-Holland flevoland Gelderland Overijssel Drenthe Groningen Friesland
Zoekresultaten op de kaart
Ook te vinden in...
'videotheken' is ook te vinden in:
Monster, Burgh-Haamstede
Rubrieken