Regionaal zoeken
Taxicentrales

Taxicentrales: contractvervoerTaxicentrales zijn telefonisch te bereiken en voorzien in flexibel vervoer.

Taxicentrales voorzien in flexibel vervoer van A naar B. Buiten de Randstad krijgen taxicentrales meer dan de helft van hun opdrachten van instellingen, overheden en andere organisaties. Bij dit 'contractvervoer' worden vooraf tarieven afgesproken en is er een continue stroom van opdrachten. Denk daarbij onder andere aan het vervoer van:

  • gehandicapten die naar hun dagbesteding gaan;
  • leerlingen die in het speciaal onderwijs zitten;
  • mensen die in een streek wonen zonder regulier openbaar vervoer. Taxicentrales krijgen op die plekken een soort tussenfunctie. Ze hebben als het ware lijndiensten zoals een bus die heeft, maar op kleinere schaal.

Kwaliteit contractvervoer

Wetgeving over en controle van taxivervoer zijn niet zo transparant als zou kunnen. Ook kwaliteitskeurmerken voor taxicentrales zeggen niet alles. Om meer grip op het contractvervoer te krijgen, zijn een aantal ministeries, belangenorganisaties en vervoersorganisaties het traject 'naar beter contractvervoer' gestart. Bekijk de website www.naarbetercontractvervoer.nl voor meer informatie.

Particulier vervoer

Taxicentrales zijn er uiteraard ook voor het vervoer van particulieren. Een taxi kun je bestellen door eenvoudigweg op straat je hand op te steken (een taxi is te herkennen aan zijn lichtblauwe nummerbord), naar een taxistandplaats te gaan of te bellen naar een taxicentrale.

De tarieven voor taxiritten worden regelmatig bijgesteld. De nieuwste tarieven en regels vind je op de website van de Rijksoverheid.

Taxicentrales op Uw-adres

Bij onderstaande taxicentrales kun je terecht voor zowel particuliere ritten als contractvervoer. Ze zitten in het hele land. Van Alkmaar, Amsterdam en Assen tot Zeist, Zoetermeer en Zwolle.

De taxibranche heeft het Sociaal Fonds Taxi als centraal aanspreekpunt.

Jouw bedrijf op deze site?

Ook in deze bedrijvengids staan? Meld je direct aan!

Voor u gevonden taxicentrales in Ede:

Taxi Goldstar

Corversbos 63, 6718 HK Ede
Personenvervoer, Taxivervoer, Station Wageningen, Bedrijfsvervoer, Zakelijk Vervoer, Particulieren Vervoer, Airport Service, Schipoltaxi, Taxivervoer, Vaste Tarieven
Regionaal zoeken
Klik op de kaart en zoek regionaal op taxicentrales Limburg Zeeland Zuid-Holland Noord-Brabant Utrecht Noord-Holland flevoland Gelderland Overijssel Drenthe Groningen Friesland
Zoekresultaten op de kaart
Ook te vinden in...
'taxicentrales' is ook te vinden in:
Amsterdam, Den Haag, Purmerend, Haarlem, Breda, Ede, Rijswijk, Rotterdam, Zoetermeer, Alphen aan den Rijn, Diemen, Eindhoven, Alkmaar, Hoorn, Schiedam
Rubrieken