Adres
Safe2lock, Ottersum

Safe2lock
De Kaar 23
Ottersum
Limburg

www.safe2lock.nl


Rubrieken: Beveiligingstechniek

Overige rubrieken:
Safe2lock, Ottersum

Kluizen       SafeNizer       Aanbiedingen

Brandkasten kluizen of inbouwkluizen Kluizen Inbouwkluizen Brandkasten Inbouwen

Safe, Ottersum, Kluizen, Ottersum, Kluis, Ottersum, Beveiliging, Ottersum, Brandkasten, Ottersum in de regio Amsterdam, Rotterdam, Den Haag , Utrecht, Maastricht, Eindhoven, Breda, Tilburg, Arnhem, Venlo, Nijmegen

Advies

Onze permanente uitdaging is het streven naar de optimale beveiligingsoplossing voor u en uw bedrijf in alle mogelijke gevallen. Kennis van de markt, de producten en bovenal de deskundigheid van onze mensen bieden u een op maat gesneden concept voor cashmanagement en waardeberging.

4 Aandachtspunten bij de aanschaf van een kluis.
1. Wat wilt u opbergen?
2. Waartegen wilt u beveiligen?
3. Waar moet de kluis komen te staan?
4. Wat voor type slot wilt u?

1. Wat wilt u opbergen?
Belangrijk is om te kijken wat u wilt opbergen. Sieraden en geld nemen relatief weinig ruimte in maar kunnen desondanks een hoge waarde hebben.
Kwetsbare goederen als film- en fotoapparatuur vragen om meer ruimte.
Papier kan in dozen of ordners worden opgeborgen waardoor de ruimte beperkt wordt. In ieder geval is het belangrijk om vooraf goed in te schatten wat en hoeveel u gaat opbergen en hoeveel ruimte het een en ander inneemt.

2. Waartegen wilt u beveiligen?
2a inbraak
Beveiliging tegen inbraak vraagt om een degelijke kluis met een goed slot en goede schoten. Kluizen in de categorie licht inbraakwerend zijn niet geschikt om waardevolle spullen op te bergen gezien het feit dat zij met relatief eenvoudige hulpmiddelen zijn open te breken. Wij adviseren u dan ook om
minimaal een kluis uit de categorie normaal inbraakwerend te nemen.
Daarnaast is ook van belang in wat voor pand de kluis/ Brandkasten staat. Een kluis in een woonhuis, waar u normaal gesproken geen professionele inbreker hoeft te verwachten, mag gerust van het kaliber meubelkluis zijn.
Staat de kluis in een bedrijf, waar wel een zwaarder type crimineel te verwachten is, dan adviseren wij u tenminste een kluis Graad I met een waardeberging van € 9.000,- te nemen.
Tenslotte is het van groot belang dat de kluis goed verankerd wordt. Anders neemt men eenvoudigweg uw kluis/ Brandkasten mee. Ook zwaardere kluizen van 200 - 300 kg worden zonder al te veel moeite meegenomen door het inbrekersgilde.

2b Brand
Beveiliging tegen brand vraagt om heel andere eigenschappen van een kluis. Bij een brand komt namelijk energie vrij, we noemen dit de vuurbelasting. Deze vuurbelasting is afhankelijk van de inventaris van de betreffende ruimte. Elk materiaal geeft een andere vuurbelasting. Daarom kan er ook niet over een gemiddelde brand worden gesproken (zoals sommige collega's doen) omdat deze niet bestaat. Pas als
alle materialen in een ruimte bekend zijn kan de totale vuurbelasting berekend worden en kan een inschatting gemaakt worden hoeveel energie er vrijkomt.
De energie die vrijkomt, zal gedeeltelijk door de kluis moeten worden opgenomen maar mag echter niet worden doorgegeven aan de inhoud van de kluis.
Als u zekerheid wilt hebben dat uw kostbare spullen een brand overleven adviseren wij u een kluis te nemen met brandwerende eigenschappen volgens VDMA, NT Fire 017, UL of JIS. Deze kluizen worden in ovens aan een hoge vuurbelasting blootgesteld en getest.
Kluizen met een brandwering volgens DIN4102 adviseren wij niet, tenzij uw pand voorzien is van brandbeveiliging zoals een brandmeld- of sprinklerinstallatie. De reden hiervoor is dat deze kluizen/ Brandkasten geen vulling hebben welke de energie opneemt, het doorgeven van de energie naar de inhoud van de kluis / Brandkasten wordt vertraagd. Uit testen is gebleken dat kluizen met een DIN4102 normering bij een echte brand uw inhoud ongeveer 5 - 10 minuten beschermt!
3a Brand en Inbraak
Van kluizen welke zowel brand- als inbraakwerend moeten zijn wordt veel meer gevraagd. Zij moeten beide eigenschappen combineren. Vandaar dat deze kluizen enigszins duurder zijn dan kluizen met alleen brandwerende- of inbraakwerende eigenschappen. Ook hier geldt weer dat de waardeberging en brandwerendheid van de kluis afhankelijk is van het pand waarin de kluis komt te staan.

3. Waar moet de kluis komen?
Als u de kluis slechts af en toe gebruikt maakt het niet veel uit waar hij geplaatst wordt. Houd er rekening mee dat er, indien de kluis naar een verdieping moet, nog kosten bij kunnen komen. Als u echter regelmatig in de kluis moet zijn dan is een goed toegankelijke bereikbare plaats van belang. Als u halsbrekende toeren moet uithalen om bij de kluis te komen dan is men snel geneigd om zaken uit te
stellen waardoor de kluis niet optimaal gebruikt wordt.
Veel mensen willen graag de kluis in een kelder plaatsen. Houd er dan wel rekening mee dat bij een eventuele brand bluswater in de kelder kan stromen. Nu is een kluis meestal wel spatwaterdicht maar als de kluis onder water komt te staan is de inhoud evengoed verloren. Een pomp in de kelder kan een oplossing zijn maar houd er rekening mee dat de brandweer waarschijnlijk de stroom uitschakelt waardoor
de pomp waarschijnlijk ook niet meer functioneert.
Ook ruimtes waar een hoge luchtvochtigheid kan heersen, zoals een garage, zijn niet altijd ideaal. Dit is voornamelijk van belang voor kluizen/ Brandkasten met elektronische sloten.

4. Wat voor type slot?
Kluizen zijn verkrijgbaar met sleutelslot, cijfercombinatieslot (de bekende draaischijf) of elektronisch codeslot. Ook combinaties zijn mogelijk.
4a. Sleutelslot
Een sleutelslot heeft als voordeel dat hij in de meeste gevallen standaard op de kluis zit en er niet extra voor betaald hoeft te worden. Nadeel is dat de sleutels vaak groot zijn. Daarnaast is het raadzaam om reservesleutels niet in hetzelfde pand als waar de kluis staat te bewaren. Een inbreker weet alle plekjes waar u deze sleutels bewaard wel te vinden.
4b. Cijfercombinatieslot
Een cijfercombinatieslot heeft als voordeel, naast het feit dat er geen sleutel meer nodig is, dat deze niet zo duur is. Verder zit er geen elektronica in die kan weigeren. Een nadeel is wel dat het openen van de kluis enige tijd kost. Indien u vaak in de kluis moet zijn, bijvoorbeeld in een bedrijf, kan dit snel als lastig worden ervaren. Daarnaast is er geen registratie mogelijk van personen.
4c. Elektronisch codeslot
Tenslotte is er het elektronische codeslot. Dit heeft als voordeel dat de kluis snel te openen is. Daarnaast is een code snel te veranderen en is bij sommige sloten registratie mogelijk en kan er op sommige sloten tijdvertraging of tijdblokkades worden gezet. Sommige elektronische sloten worden geleverd met een sleutel voor noodopening. Ook hier geld dat het raadzaam is om deze sleutels buiten het pand te
bewaren. Er zijn veel goedkopen elektronische sloten die deugdelijk lijken maar zonder code in enkele seconden zijn te openen zonder of met geringe schade. Vraag of het slot VdS is gekeurd!

De testen en normeringen:

Brandtest:
Een brandkast wordt 30, 60, 90 of 120 minuten aan een temperatuur van 1070graden Celsius blootgesteld. Waarna een val van 9m volgt zodoende een val van een etage na te bootsen. Gedurende deze test, inclusief een natuurlijke afkoeling van 12uur, mag de temperatuur in de brandkast niet boven de 170 graden Celsius voor brandwerende brandkasten zijn geweest en niet boven de 50 graden Celsius voor datasafes. Als de brandkast / brandkasten de test heeft doorstaan dan krijgt deze keurmerk voor brandbescherming.

Inbraakwerende test:
De kluis wordt op een aantal manieren "aangevallen" naarmate deze in de test beter scoren (uitsteltijd tot opening) krijgen ze een hogere "indicatie-waardeberging" toegekend. Deze iwb staat voor een bepaalde geldwaarde die in de kluis kan worden opgeborgen zodat dit verzekerbaar is. De kluis moet goed zijn verankerd en de normering geldt in een onbeveiligd, onbewaakt en onbewoond pand binnen de bebouwde kom, dus als de randvoorwaarde bij u beter zijn dan in deze normering kan de verzekerde waarde hoger uitvallen, echter alleen in overleg met uw verzekeraar.

De normering wordt als volgt toegepast:
SecurityLevel 1                    € 2.500
SecurityLevel 2                    € 5.000
Graad 0                                € 7.000
Graad I                                  € 9.000
Graad II                               € 23.000
Graad III                              € 36.000
Graad IV                             € 55.000
Graad V                              € 82.000
Graad VI                             € 91.000
Graad 7 t/m 13 in overleg met verzekeraar

Hebt u verder nog vragen bel gerust 0485 324 870, wij kunnen u helpen met het uitzoeken van de juiste kluis.

 

Brandkasten kluizen of inbouwkluizen Kluizen Inbouwkluizen Brandkasten Inbouwen

in de regio Amsterdam, Rotterdam, Den Haag , Utrecht, Maastricht, Eindhoven, Breda, Tilburg, Arnhem, Venlo, Nijmegen