Regionaal zoeken
Adres
Logo
Vaross
Botsholsedwarsweg 2a
Waverveen
Utrecht
Trefwoorden: Service, Inspectie, Onderhoudscontracten, Reparatie, Aanpassingen, Demontage, Keuringsassistentie, Herstel van installaties
Rubrieken: Onderhoudsbedrijven
Locatie van Vaross in Waverveen
Overige rubrieken:
Vaross, Waverveen
HomeNieuwsReferenties

Service op het hoogste niveau voor Gevelonderhoudsinstallaties

Het werken op hoogte brengt risico's met zich mee. In de wet is bepaald dat het risico dat personen kunnen vallen tot een minimum beperkt dient te worden.

GevelonderhoudsinstallatiesWij zijn er om, samen met u, deze risico's tot een minimum terug te brengen en waar mogelijk uit te sluiten!


Valbeveiliging en Gevelonderhoudsinstallaties


Met onze kennis van de geldende wet - en regelgeving willen wij u helpen met het bepalen van de beste oplossing voor uw "val-probleem".
Valbeveiliging Gevelonderhoudsinstallaties
Vaross staat voor "Kwaliteit Gevelonderhoudsinstallaties

waarbij wij ons in de markt profileren als een probleemoplosser en adviseur en niet uitsluitend als leverancier en installateur van permanente Valbeveiliging en Valbeveiliging en gevelonderhoudinstallatie

CablockVerticale Valbeveiliging

Het Cabloc staalkabelsysteem is een verankeringmethode met een verticale verankerlingslijn. De 8 mm RVS staalkabel, die permanent verbonden is aan een voldoende sterke constructie, wordt op zijn plaats gehouden en geleid door de tussenondersteuningen en wordt langs een ladder gemonteerd. Het Cabloc staalkabelsysteem is ontwikkeld om één of twee personen te beschermen tegen vallen tijdens het beklimmen van een vaste ladder en werken op hoogte.

Over de staalkabel loopt een lijnklem ook wel "loper" genaamd. De lijnklem glijdt soepel over de kabel. De lijklem wordt direct aan een broekgordel of harnas bevestigd. Het stelt de gebruiker in staat om zichzelf volledig beveiligd, met behoud van een behoorlijke bewegingsvrijheid, langs het systeem te bewegen zonder zich af te hoeven koppelen.

Het Cabloc-systeem voldoet aan NEN-EN 353-1 en NEN 353-2, is voorzien van een CE-markering.
Installatiemogelijkheden

Het systeem kan zowel langs als middenin de ladder geïnstalleerd worden waarbij verschillende installatietypes mogelijk zijn. Verankering van het Cabloc staalkabelsysteem is afhankelijk van de bouwkundige ondergrond. Diverse bevestigingssystemen zijn leverbaar. Hiervoor kan door SkySafe Holland b.v., indien gewenst, een bevestigingspunt ontwikkeld en geproduceerd worden. Deze zal dan ook middels testen worden beproefd zodat deze binnen de normstandaard valt.
Garantie

Voor het Cabloc systeem geldt een garantie op productiefouten. De garantie is één jaar geldig en wordt automatisch ieder jaar met een jaar verlengd indien u het systeem jaarlijks door SkySafe Holland b.v. laat inspecteren volgende European Directive 89/656/CEE. Na opdracht kunnen wij u hiervoor een concept onderhoudscontract doen toekomen.

Horizontale Valbeveiliging en Gevelonderhoudsinstallaties

Het BIBO® valbeveiligingssysteem kan snel en eenvoudig worden aangebracht. Een groot voordeel is dat men bij het aanbrengen van het BIBO® systeem niet door de dakbedekking heen hoeft. Want iedere doorbreking van de dakbedekking verhoogt de kans op lekkage en extra onderhoud. En minder onderhoud op het dak betekent tenslotte minder risico en is dus veiliger.

BIBO® is een multifunctioneel en herplaatsbaar valbeveiligingssysteem. Allerlei varianten valbeveiliging kunnen ermee worden aangebracht zonder de dakbedekking te doorbreken:
* Valbeveiliging en Gevelonderhoudsinstallaties
* Individueel dakanker
* Vrij op het dak staande afzetting met aanlijnmogelijkheid voor veiligheidsgordel
* Integraal horizontaal staalkabelsysteem met 'shuttle' lijnklem
* Tijdelijk leuningwerk
* Permanent leuningwerk.

Het BIBO® valbeveiligingssysteem kan snel en gemakkelijk worden aangebracht op vrijwel alle dakbedekkingsystemen waar de constructieve ondergrond dit toelaat. Een BIBO® valbeveiligingssysteem gaat daarbij minstens zo lang mee als het gebouw, waardoor het geschikt is voor hergebruik. Een BIBO® valbeveiligingssysteem kan gewoon opnieuw worden aangebracht.

BIBO® Block is de basis van het BIBO® valbeveiligingssysteem. BIBO® Block is een betonnen tegel (900 x 900 x 105 mm) waarin een 12 mm dikke RVS stalen ring is geïntegreerd. Aan deze ring kan een veiligheidslijn worden aangehaakt. Daarnaast dient de tegel tegelijkertijd als ballast en door de opvallende gele kleur als veiligheidsmarkering. BIBO® Block voldoet als veiligheidsmarkering aan de Europese veiligheidsnorm 795, zowel klasse A (vaste systemen) als klasse E (verplaatsbare systemen).

Bijna alle voorkomende soorten dakconstructie zoals beton, kanaalplaat, staaldak, maar ook daken van hout, cellenbeton en houtcementvezelplaten (mevriet) zijn door ons reeds voorzien van valbeveiligingssystemen.

Horizontale Valbeveiliging en Gevelonderhoudsinstallaties

Evolution staalkabelsysteem

Het Evolution staalkabelsysteem is een verankeringmethode met een flexibele horizontale verankeringlijn. De 8 mm RVS staalkabel, die permanent verbonden is aan een voldoende sterke constructie, wordt op zijn plaats gehouden en geleid door de tussenondersteuningen en eindankers. Het is mogelijk een afstand tussen de ondersteuningen en/of eindankers te creëren van maximaal 15 meter.

Het Evolution staalkabelsysteem is ontwikkeld om één of meerdere personen (maximaal 4) te beschermen tegen vallen tijdens werken op hoogte.

Over de staalkabel loopt een lijnklem "shuttle" genaamd. Door het speciale ontwerp glijdt de "shuttle" soepel over de tussenondersteuningen en kan men zich aan beide zijden van de lijn begeven zonder daarbij de shuttle te hoeven losmaken. Aan de shuttle wordt een broekgordel met een valbeveiliginglijn of valstopapparaat bevestigd. Het Evolution horizontaal valbeveiligingssysteem stelt de gebruiker in staat om zichzelf volledig beveiligd, met behoud van bewegingsvrijheid, langs beide zijden van het systeem te bewegen zonder zich af te hoeven koppelen.

Het systeem voldoet aan de norm EN 795 klasse C en is voorzien van een CE-markering

Installatiemogelijkheden
Het systeem kan zowel boven als onder de gebruiker geïnstalleerd worden waarbij verschillende installatie types mogelijk zijn zoals: muurmontage, plafondmontage of op ankerpalen die op het dak of aan de vloer zijn verankerd.

Bijna alle voorkomende soorten dakconstructie zoals beton, kanaalplaat, staaldak, maar ook daken van hout, cellenbeton en houtcementvezelplaten (mevriet) zijn door ons reeds voorzien van Valbeveiligingssystemen Gevelonderhoudsinstallaties

Nederland NOORD HOLLAND Alkmaar – Amsterdam – Haarlem – Haarlemmermeer - Zaanstad ZUID HOLLAND Sliedrecht Den Haag – Dordrecht – Leiden – Rotterdam -Zoetermeer UTRECHT Amersfoort - Utrecht BRABANT Bergen op Zoom – Breda - Den Bosch – Eindhoven – Tilburg - Venlo GELDERLAND Apeldoorn – Arnhem – Nijmegen - Ede GRONINGEN Groningen FLEVOLAND Almere - Lelystad OVERIJSSEL Almelo – Deventer – Enschede - Zwolle DRENTE Emmen FRIESLAND Heerenveen - Leeuwarden LIMBURG Maastricht – Roermond - Venlo ZEELAND Goes