Fotoapparatuur

Fotoapparatuur

Van polaroidcamera tot spiegelreflexcamera. Fotoapparatuur is er in allerlei soorten en maten, voor zowel de hobbyist als de professionele fotograaf. Afhankelijk van uw doelen kiest u voor die ene fotocamera. Specialisten in fotoapparatuur adviseren u graag over de mogelijkheden. Bijbehorend kunt u naar wens ook allerlei fotoaccessoires krijgen. Een mooie fototas of een extra lens? U mag het zeggen. Naast kopen behoort ook het huren van fotoapparatuur tot de mogelijkheden. Handig voor wanneer u eenmalig een dure fotocamera nodig heeft. Koopt u een prijzig exemplaar, dan valt te overwegen om uw fotoapparatuur te verzekeren.

Soort fotoapparatuur

Wanneer u op zoek bent naar een fotocamera kan u over het algemeen kiezen uit de volgende soorten:

  • Basic compactcamera: klein en licht voor wie niet de hoogste eisen stelt aan een camera, zeer gebruikersvriendelijk. Minder dan 10 keer zoom.
  • Travelzoomcamera: meer dan 10 keer zoom. Eenvoudig mee te nemen.
  • Superzoomcamera: zeer ver inzoomen, meer dan 20 keer zoom.
  • Robuuste camera: stofdicht, schok- en waterbestendig. Zoombereik is 3 tot 5 keer.
  • Geavanceerde camera: met handmatige instellingen. Deze camera's kunnen allemaal foto's maken in het RAW-formaat en de handmatige instelmogelijkheden zijn uitgebreider dan bij compactcamera's. Ook zijn ze wat groter en zwaarder.
  • Compacte systeemcamera: kleine camera met spiegelreflexkwaliteit. In combinatie met een kleinere body is een systeemcamera doorgaans kleiner en lichter dan een spiegelreflexcamera.
  • Spiegelreflexcamera: sneller dan compactcamera's, met verwisselbare lens en een grotere beeldsensor. Zwaar en groot.

Daarnaast kunt u nog kiezen voor allerlei bijbehorende accessoires, zoals fototasjes, fotokoffers, statieven, opnametafels en -boxen, softboxen, achtergronden, reflectors, losse lampen en decorstukken.

Fotoapparatuur aanschaffen

Waarvoor gaat u de fotocamera gebruiken? Voor vakantiekiekjes of professionele doeleinden? Hecht u veel waarde aan gebruikersgemak? Dan biedt een compacte camera uitkomst. Verdiept u zich graag en gaat het u vooral om de mogelijkheden? Dan is een camera waarbij u het diafragma handmatig kan instellen bijvoorbeeld weer interessant. Een tweedehands fotocamera kopen is ook een mogelijkheid, dit scheelt in de kosten. Let er wel op dat u met een betrouwbare aanbieder te maken heeft en of u de mogelijkheid tot garantie heeft. Het is verstandig om altijd reviews van producten door andere consumenten te bekijken. Komt u tot een keuze, vergelijk dan de prijzen van meerdere aanbieders. Ook extra garantie inkopen behoort misschien tot de mogelijkheden. Verder kunt u er voor kiezen om een fotocamera online te kopen of u in een winkel te laten adviseren.

Voor u gevonden Fotoapparatuur

Art Of Sa

Veersemeer 70, Zoetermeer

Fotografie, Fotograaf, Trouw fotograaf, Beroeps fotograaf, Architectuur fotograaf, Bruiloft fotograaf, Bedrijfs-fotografie, Lifestyle fotografie, Bedrijfs-films, Trouwerij films

Avios

Vogelliusstraat 16, Sint-Oederode

Groothandel in fotografische, Importeur Rollei, Fujifilm, Case Logic, GP batterijen, Landelijk

Cees Roelofs Photography

Paardenstraat 6, Hilvarenbeek

photography, fotograaf, digitalecamera, hilvarenbeek, roelofs

SportCam

Jodenstraat 8, Maastricht

Go Pro accesoires, Go Pro gadgets, Selfiestick, Go Pro Statieven, Go Pro Filters, Go Pro Wintersport, Go Pro duikaccesoires, Duik camera, Watersport accesoires, Go Pro mounts

Regionaal zoeken

Klik op de kaart en zoek regionaal op bouwondernemingen

Limburg Zeeland Zuid-Holland Noord-Brabant Utrecht Noord-Holland flevoland Gelderland Overijssel Drenthe Groningen Friesland
Zoekresultaten op de kaart
Ook te vinden in ...
Overige rubrieken