Forelkwekerijen

Forelkwekerij bezoeken

Een forelkwekerij is vaak gelegen in een mooie omgeving. U kunt een forelkwekerij daarom bezoeken als uitstapje, maar ook om te forelvissen of om er forel te kopen. Bent u een visser in hart en nieren? Dan biedt een forelkwekerij vaak de gelegenheid om te vissen naar forel van een uitstekende kwaliteit, bijvoorbeeld zalmforel. Ook kunt u er heerlijke (gerookte) forel krijgen. In een forelkwekerij gebeurt het verwerken en roken van forel doorgaans op ambachtelijke wijze.

Werkwijze forelkwekerij

In Europa worden veel forellen gekweekt, vooral regenboogforellen. Ze worden ook aan horecagelegenheden verkocht, maar het merendeel van de gekweekte forellen wordt verkocht aan forelvisvijvers. Hier worden de forellen uitgezet, zodat sportvissers ze later weer kunnen vangen.

De forelvis behoort tot de familie Salmonidae, onderfamilie Salmoninae (echte zalmen). Forel zwemt gewoonlijk in koele, heldere stromen en meren en is oorspronkelijk verspreid over Noord-Amerika, Noord-Azië en Europa. Er zijn vele soorten vis die forel genoemd worden, zoals de zeeforel, de trekzalm en de roodkeelforel.

Forelvissen bij de forelkwekerij

Voor liefhebbers van vissen is forelvissen een leuke en ontspannende activiteit. In Nederland kunt u hiervoor prima terecht. Meestal is er een kunstmatig meertje aangelegd bij de forelkwekerij waar u naar hartenlust op forel mag vissen.

Voor u gevonden Forelkwekerijen

Tip Bosch Forellenkwekerij

Ommerweg 126 A, Hellendoorn

Gespecialiseerd in het roken en fileren van vis Tevens bieden wij gelegenheid om te vissen. Voor v

Regionaal zoeken

Klik op de kaart en zoek regionaal op bouwondernemingen

Limburg Zeeland Zuid-Holland Noord-Brabant Utrecht Noord-Holland flevoland Gelderland Overijssel Drenthe Groningen Friesland
Zoekresultaten op de kaart
Ook te vinden in ...
Overige rubrieken