Fitnesskleding

Fitnesskleding

Met de opkomst van sportscholen is fitnesskleding speciaal voor fitness inmiddels erg populair. We willen fit, sterk en mooi worden van fitness en dat in geschikte kleding. Fitnesskleding is er voor dames en heren, jong en oud. Niet alleen de geschiktheid van de kleding voor fitness speelt een belangrijke rol, het oog wil ook wat. Want ook al komen we in eerste instantie voor het resultaat, we ontmoeten er ook mensen, misschien ook bekenden of zelfs een nieuwe liefde! Het is dus zaak om je fitnesskleding zorgvuldig uit te kiezen.

Soorten fitnesskleding

Een misverstand is dat fitness alleen voor diegenen is die een superlijf willen creëren. Een medische reden kan er evengoed aan ten grondslag liggen, denk aan rugklachten. Daarom is er voor ieder wat wils, van gewone joggingbroeken tot sexy setjes. Fitnesskleding op een rijtje:

 • Handschoenen: hiermee heb je meer grip bij het optillen van gewichten.
 • Hemdjes: ideaal voor krachttrainers met volledige bewegingsvrijheid van de armen.
 • Knee wraps: ondersteunen de knieën en zorgen voor extra stabiliteit. Ideaal bij verstuikingen, zwellingen of peessontstekingen.
 • Petjes: niet zozeer noodzakelijk binnen als wel dat sommigen het leuk vinden.
 • Shirts: zowel met lange als korte mouwen, in een stof die goed ademt en niet plakt.
 • Sportbroeken: kort of lang, strak of wijd.
 • Sportbeha's: vooral met hardlopen is een stevige beha nodig. Een sportbeha is daarbij ook vochtabsorberend.
 • Sportschoenen: voor fitness hoeven sportschoenen niet aan speciale eisen te voldoen. Dit kan voordelig uitpakken vergeleken met hardloopschoenen bijvoorbeeld.
 • Topjes: handig om in te sporten en geliefd bij dames die hun superlijf graag showen.
 • Vestjes: prettig voor als het wat kouder is of als je nog niet opgewarmd bent.
 • Zweetbandjes: voor hoofd, armen of benen, verwijderen gedeeltelijk het zweet en zijn meestal van badstof gemaakt.

Over het algemeen is zwarte fitnesskleding, vooral voor broeken, een favoriete kleur, meestal in combinatie met duidelijke felle kleuren zoals roze, paars en blauw. Sommigen kiezen graag fitnesskleding van hun vertrouwde merk, denk aan Gasp, Gorilla Wear, Nike, Adidas of Reebok.

Tips kiezen fitnesskleding

Bij fitnesskleding kan je beter kiezen voor kwaliteit dan goedkoop. Fitnesskleding was je in de regel na elke keer sporten. Het is zonde als het er na een paar keer wassen al vaal uitziet. Zweten mag met sporten, maar met zichtbare zweetplekken rondlopen voelt onprettig. Met fitnesskleding in het juiste materiaal, zoals katoen, voorkom je dit zoveel mogelijk. Zwart is daarbij niet voor niets favoriet, zweetplekken zijn veel minder zichtbaar. Draag ook niet meerdere laagjes kleding met fitness. Een sportvest biedt uitkomst als je nog niet opgewarmd bent. Koop tot slot fitnesskleding niet te wijd om ongelukken met fitnessapparaten te vermijden.

Voor u gevonden Fitnesskleding

Cityfitness

Klokkeluidestraat 6, Almere

Fitness, Almere, Nagelstudio, Turksstoombad, Internetcafe, Adviesbureau, Gewichtproblemen, Zonnetempel, Dieet

Dekker Sport 2000

Burgemeester Mooijstraat 26, Castricum

Sportartikelen en Kleding, Sportkleding, Sportkleding & fitnesskleding

Regionaal zoeken

Klik op de kaart en zoek regionaal op bouwondernemingen

Limburg Zeeland Zuid-Holland Noord-Brabant Utrecht Noord-Holland flevoland Gelderland Overijssel Drenthe Groningen Friesland
Zoekresultaten op de kaart
Ook te vinden in ...
Overige rubrieken