Executive Search Bureaus

Executive Search Bureaus

Wanneer neemt u een executive search bureau in de arm? U zoekt een specifieke kandidaat voor een belangrijke functie binnen uw organisatie, een zogeheten hoge (management)functie. Een executive search bureau is hierbij uw partner bij uitstek. Het gaat immers niet om zomaar een kandidaat, dus waar vindt u deze? De tijd, het netwerk, de expertise en de ervaring die u nodig heeft laat u met een gerust hart over aan een executive search bureau. Bovendien wordt u geholpen bij uw uiteindelijke besluit en de bijbehorende werkzaamheden.

Waarom een Executive Search Bureau?

Wat maakt een executive search bureau nu zo bijzonder ten opzichte van bijvoorbeeld een uitzendbureau? Een executive search bureau:

  • adviseert u op het gebied van de werving en selectie van kandidaten voor topfuncties, meestal vanaf een jaarsalaris van 100.000 euro;
  • beschikt over een groot netwerk met mogelijke kandidaten;
  • benadert persoonlijk de kandidaat, die meestal niet actief op zoek is naar een nieuwe baan;
  • zoekt exclusief voor u en niet voor de kandidaat, die ook alleen aan u wordt voorgesteld.

Werkwijze Executive Search Bureaus

Het executive search bureau doorloopt over het algemeen de volgende stappen:

  • Opdracht: u geeft opdracht om een bepaalde kandidaat te zoeken. Daarop wil een executive search bureau uw organisatie eerst goed leren kennen. Aspecten als betrokken werknemers en het bedrijfsverleden worden hierbij in acht genomen.
  • Functieprofiel: u had zelf uiteraard al een functieprofiel opgesteld en het executive search bureau zal deze nog verder specificeren. De vereiste opleiding, ervaring, kennis en competenties komen hierin aan de orde.
  • Marktonderzoek: met dit functieprofiel en de kennis van uw bedrijf gaat het executive search bureau zoeken via hun netwerk. De markt waarin uw kandidaat zich moet bevinden wordt in kaart gebracht. Het executive search bureau selecteert de kandidaten en benadert en screent hen uitgebreid.
  • Selectie: het executive search bureau selecteert de kandidaat en stelt deze aan u voor.

Ook na afronding van de opdracht onderhoudt het executive search bureau regelmatig contact met u.

Voor u gevonden Executive Search Bureaus

Stanton Chase International

Amsterdamseweg 206, Amsterdam

Executive Searchbureau

Regionaal zoeken

Klik op de kaart en zoek regionaal op bouwondernemingen

Limburg Zeeland Zuid-Holland Noord-Brabant Utrecht Noord-Holland flevoland Gelderland Overijssel Drenthe Groningen Friesland
Zoekresultaten op de kaart
Ook te vinden in ...
Overige rubrieken