Dierenfysiotherapeuten

Dierenfysiotherapie

Ook voor dieren bestaat er een bewegingsspecialisme: dierenfysiotherapie. Bewegen is voor zowel mens als dier essentieël, maar vooral dieren zijn sterk afhankelijk van hun bewegingsvrijheid. Wanneer een dier problemen krijgt aan zijn bewegingsapparaat biedt dierenfysiotherapie uitkomst. Een bezoekje aan de dierenarts, operaties en medicatie volstaan namelijk niet altijd. Om uw dier snel en op de juiste wijze te helpen revalideren, wordt u als eigenaar nauw betrokken bij dierenfysiotherapie.

Hoe werkt dierenfysiotherapie?

Dierenfysiotherapie is gericht op zowel voorkoming van problemen, genezing als verlichting van pijn. Denk aan een hernia, peesontstekingen of algehele ouderdom. Dierenfysiotherapeuten werken nauw samen met dierenartsen en altijd op basis van doorverwijzing. Bij dierenfysiotherapie worden grofweg de volgende technieken en behandelvormen toegepast:

  • Bewegingstherapie: bevordering van de gewrichten en spieren, verbetering van stabiliteit en coördinatie door middel van gerichte oefeningen.
  • Massage: bijvoorbeeld bindweefselmassage. Doelen zijn onder meer de vermindering van pijn en spierspanning of het verbeteren van de doorbloeding.
  • Advies: u krijgt advies voor uw dier om het herstel te bevorderen en herhaling van klachten te voorkomen. Denk aan advies over beweging, rust en voeding.

Vaak beschikken dierenfysiotherapeuten over eigen specialiteiten, zoals gezelschapsdieren, uitsluitend paarden of honden. De Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie bij Dieren (NVFD) behartigt de belangen van dierenfysiotherapeuten.

Heeft uw dier dierenfysiotherapie nodig?

Uw dier kan fysiotherapie nodig hebben zonder dat u dat weet. Signalen dat uw dier behoefte heeft aan dierenfysiotherapie zijn mogelijk:

  • Uw dier beweegt de laatste tijd moeilijker, hij gaat bijvoorbeeld langzamer liggen of sleept met zijn poten. Dit komt mogelijk door pijn!
  • Uw dier heeft onlangs een operatie ondergaan
  • Uw dier verzet zich als u hem aait
  • Uw dier heeft onlangs een blessure gehad
  • Uw dier staat in een andere houding dan normaal

Kijk voor meer informatie over dierenfysiotherapie ook eens op www.dierenarts-dierenkliniek.nl.

Voor u gevonden Dierenfysiotherapeuten

Dierenartsenpraktijk Bodegraven

Zuidzijde 63, Bodegraven

Dierenartsen en -klinieken, Dierenartsen

Veterinair Adviesburo 'Vet'

Zuidplasweg 1, ZEVENHUIZEN ZH

Dierenartsen

Regionaal zoeken

Klik op de kaart en zoek regionaal op bouwondernemingen

Limburg Zeeland Zuid-Holland Noord-Brabant Utrecht Noord-Holland flevoland Gelderland Overijssel Drenthe Groningen Friesland
Zoekresultaten op de kaart
Ook te vinden in ...
Overige rubrieken