Dierenasielen

Huisdier uit dierenasiel

Waar beter dan in een dierenasiel vindt u een nieuw maatje? Duizenden dieren in dierenasielen wachten met smacht op een nieuw thuis. Bovendien kan het dierenasiel u al veel vertellen over het karakter van een dier. Ook is deze vaak al ontwormd, gechipped en eventueel ingeënt, gecastreerd of gesteriliseerd. Daarbij wordt aandacht geschonken aan de socialisatie. U vindt in een dierenasiel allerlei soorten dieren, meestal honden en katten, maar bijvoorbeeld ook konijnen, fretten, vogels en egels. Ieder met een eigen verhaal, waaronder soms helaas mishandeling of verbanning.

Gang van zaken dierenasiel

De dierenambulance haalt dag en nacht gewonde en zwervende dieren op die al dan niet in dierenasielen belanden. Daar blijven zij tot ze een nieuw thuis krijgen. Ook brengen mensen om bepaalde redenen hun huisdier weg. De dieren leven zowel binnen als buiten en ook is er een ziekenboeg aanwezig. Klikt het tussen u en een dier en vindt het dierenasiel uw thuissituatie geschikt? Dan tekent u een plaatsingsovereenkomst, met daarin de prijzen en plaatsingsvoorwaarden. Een dierenasiel houdt na plaatsing contact met het dier. Zo komt er bijvoorbeeld een keer een vrijwilliger op bezoek om te kijken hoe het gaat.

Huisdier naar dierenasiel

Wilt u om bepaalde redenen afstand doen van uw huisdier? Maak dan een afspraak bij een dierenasiel bij u in de buurt. De medewerkers zullen uw keuze altijd respecteren, mits u maar eerlijk de reden vertelt. Hoe meer informatie zij ontvangen, hoe beter zij een nieuwe match kunnen vinden. De redenen lopen uiteen:

  • Ziekte van de eigenaar
  • Huisuitzetting
  • Financieel niet meer rondkomen
  • Ruimtegebrek
  • Allergie
  • Het dier kan niet mee naar het verpleeghuis
  • Het gaat gewoon niet meer

Het is belangrijk dat uw huisdier ingeënt is. Dit om ziekten in het dierenasiel zoveel mogelijk te voorkomen. Kijk voor meer informatie over ziekten en vaccinaties bij dieren op www.dierenarts-dierenkliniek.nl.

Voor u gevonden Dierenasielen

Dierenpension en assiel Adventure

Aldedyk 29, Kootstertille

Dierenpensions, Dierenasiels, Dierenoppas

Opvangcentrum Het Knaagje

Lei Kluitmansstraat 28, Swalmen

Dierenopvang, Dierencentrum, Opvangcentrum, Dierenopvancentrum, Dierenambulance

Papegaaienpark

Wintelresedijk 51, Veldhoven

Papegaaien, Papegaaienopvang, Vogelpark

Vogelrampenfonds Stichting

Kweektuinstraat 1, Haarlem

Vogel opvang, Vogel hospital, Haarlem

Regionaal zoeken

Klik op de kaart en zoek regionaal op bouwondernemingen

Limburg Zeeland Zuid-Holland Noord-Brabant Utrecht Noord-Holland flevoland Gelderland Overijssel Drenthe Groningen Friesland
Zoekresultaten op de kaart
Ook te vinden in ...
Overige rubrieken