Diamantgereedschappen

Diamantgereedschappen

Met diamantgereedschappen boort u als een mes door de boter in die keiharde buitenmuur of schuurt u beton alsof u nagels polijst. Marilyn Monroe had beter "Diamonds Are a Man's Best Friend" in de film Gentlemen Prefer Blondes kunnen zingen. Behalve in sieraden is diamant ook een veelvuldig toegepast materiaal in de industrie. Met diamantgereedschappen slijpt, boort, snijdt en polijst u moeiteloos alle mogelijke materialen en bereikt u een optimaal resultaat. Reden genoeg om diamantgereedschappen te verkiezen boven blond!

Waarom diamantgereedschappen?

Hardmetalen gereedschappen beschikken vaak over onvoldoende standtijden: de gebruiksduur van een schijf tussen het afdraaien en de afkeuring voor verder gebruik. Diamantgereedschappen daarentegen beschikken over lange standtijden, wat zorgt voor onveranderde bewerkingskwaliteiten. Diamant, afkomstig van het Oudgriekse woord adamas, onverslaanbaar, is namelijk het hardste van alle bekende natuurlijke stoffen op aarde. Dit betekent dat u met diamantgereedschappen moeiteloos alle andere materialen die zachter zijn bewerkt, zoals beton, baksteen, kalkzandsteen, graniet en marmer.

Soorten diamantgereedschappen

U vindt grofweg de volgende soorten diamantgereedschappen:

  • Betondiamantschuurmachine: schuurt moeiteloos elk hard, groot oppervlak.
  • Diamantbooreenheid: boormachines voorzien van een statief. Hiermee kunt u zeer nauwkeurig boren en wordt uw werkstuk ondersteund op het platform van het statief. Tevens veel veiliger.
  • Diamantboormachine: van een schilderij ophangen tot een complete verbouwing. Met een diamantboor boort u moeiteloos door elk materiaal heen.
  • Diamantboormotor: zware apparaten met een zeer groot vermogen.
  • Diamantdoorslijpmachine: in principe een muurfrees of sleuvenfrees met een diamant zaagblad met een grotere diameter dan 230mm.
  • Diamant muurfrees: of sleuvenfrees. Werkt met een diamant zaagblad met de diameter 125, 150, 180 of 230 mm.
  • Diamantzaagmachine: hiermee zaagt u makkelijk door steenachtige materialen als beton, natuursteen en baksteen heen. Vergemakkelijkt en versnelt uw werk aanzienlijk.

Het diamant in deze gereedschappen zorgt voor meer duurzaamheid en slijtvastheid. Kiest u voor diamantgereedschappen, dan doet u een duurzame investering.

Voor u gevonden Diamantgereedschappen

Altenaboor

Buitendijk 5, Nieuwedijk

Diamantboortechniek, Werkendam, Diamantboren, Nieuwendijk, Diamantzaagtechniek, Almkerk, Diamantzagen, Sleeuwijk, Licht Sloopwerk, Noord-Brabant

Regionaal zoeken

Klik op de kaart en zoek regionaal op bouwondernemingen

Limburg Zeeland Zuid-Holland Noord-Brabant Utrecht Noord-Holland flevoland Gelderland Overijssel Drenthe Groningen Friesland
Zoekresultaten op de kaart
Ook te vinden in ...
Overige rubrieken