Deurwaarders

Deurwaarder inhuren

Wanneer schakelt u als schuldeiser een deurwaarder in? U verstuurt een rekening, een of meerdere herinneringen, een aanmaning, een sommatie, schakelt een incassobureau in, maar nog altijd heeft de klant niet betaald. Hierop benadert u een deurwaarderskantoor. Incassobureaus hebben immers geen wettelijke status, deurwaarders wel. En zelf bent u ook niet gerechtigd om een huis leeg te halen, het heersende beeld van de deurwaarder: met de televisie onder zijn arm verlaat hij de woning, een alleenstaande moeder in tranen achterlatend. Een deurwaarder doet uiteraard meer.

Taken deurwaarder

Zowel een incassobureau als een deurwaarderskantoor kosten u geld. Niet alleen wilt u deze kosten terug, u wilt ook waar voor uw geld. Een goede deurwaarder:

  • lost zakelijke conflicten over betalingen op of voorkomt deze;
  • adviseert u betreft uw debiteurenbeheer of neemt dit over;
  • geeft juridische adviezen;
  • dagvaardt de schuldenaar;
  • legt beslag op loon of inboedel;
  • neemt de stappen in een procedure bij de sector kanton van de rechtbank;
  • fungeert als aanspreekpunt bij zaken die voor de rechtbank moeten dienen;
  • zorgt voor uitvoering van de vonnissen van de rechter;
  • koppelt de verrichte acties naar u terug;
  • voert soms de functie uit van een incassobureau.

Verschil deurwaarder gerechtsdeurwaarder

In tegenstelling tot een deurwaarder is een gerechtsdeurwaarder door de Kroon (regering) benoemd. Hij oefent na een rechtenstudie zijn ambt uit en is zowel openbaar ambtenaar als zelfstandig ondernemer. Een gerechtsdeurwaarder kan bij geen gehoor aan het vonnis van de rechter desnoods via justitie en politie zorgen voor de uitvoering hiervan. Gerechtsdeurwaarders zijn lid van de Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders (KBvG). Tot slot is er nog de belastingdeurwaarder. Deze houdt zich bezig met alle zaken omtrent de belasting, zoals de invordering van een onbetaalde belastingschuld.

Uiteraard moet ook de deurwaarder zich aan bepaalde normen houden bij het uitvoeren van zijn taken. Hierover waakt Het Bureau Financieel Toezicht.

Voor u gevonden Deurwaarders

Credit Controle

Kerkstraat 72, Nieuw-Vennep

Incassobureau, Vorderingen, Schulden, Schuldhulp, Incasseren, Deurwaarder, Adviesbureau, Dienstverlening, Financieel, Noord-Holland

Deurwaarderskantoor van Lith B.V.

Mauritsstraat16, Eindhoven

Deurwaarders en Gerechtsdeurwaarders

Van Dijk Scherpenzeel & Hubers

Stadsring 91, Amersfoort

Deurwaarders en Gerechtsdeurwaarders

Regionaal zoeken

Klik op de kaart en zoek regionaal op bouwondernemingen

Limburg Zeeland Zuid-Holland Noord-Brabant Utrecht Noord-Holland flevoland Gelderland Overijssel Drenthe Groningen Friesland
Zoekresultaten op de kaart
Ook te vinden in ...
Overige rubrieken