Chiropractoren

U kampt al enige tijd met klachten zoals rugpijn, migraine, stijfheid door artrose, een whiplash, een  sportblessure, bekkeninstabiliteit of duizeligheid. Tot nu toe heeft nog geen enkele behandeling u genezen. Mogelijk biedt de chiropractor uitkomst. Er bestaan uiteenlopende klachten waarmee u bij een chiropractor terecht kunt. Sommige mensen worden zelfs van hun orgaanklachten, zoals darmklachten, afgeholpen.

Wat doet een chiropractor?

Een chiropractor richt zich op stoornissen aan de wervelkolom en het zenuwstelsel. Met de hand worden manipulaties of correcties van de gewrichten verricht op een specifieke plek in een specifieke richting. Hiermee probeert de chiropractor tegelijkertijd het functioneren van het zenuwstelsel en de algehele gezondheid te verbeteren. Een chiropractor past een holistische benadering toe en ziet advies en begeleiding als belangrijk onderdeel van de behandeling.

Chiropractie als alternatieve geneeswijze

Het beroep chiropractor valt in Nederland onder de alternatieve of complementaire geneeskunde. Wanneer u een chiropractor zoekt, kunt u nagaan of deze geregistreerd is bij de Stichting Chiropractie Nederland (SCN) en lid is van de Nederlandse Chiropractoren Associatie (NCA). In dat geval voldoet uw chiropractor aan kwaliteitseisen van deskundigheid en zorgvuldigheid, die betrekking hebben op zaken als opleiding, praktijkinrichtingseisen en klachtenrecht.

Voor het bezoeken van een chiropractor heeft u geen verwijzing van de huisarts nodig. Ziektekostenverzekeraars vergoeden behandelingen door een chiropractor geheel, gedeeltelijk of tot een bepaald maximum. Informeer bij uw ziektekostenverzekeraar van op u van toepassing is.

Voor u gevonden Chiropractoren

Ceintuurbaan Chiropractie

Ceintuurbaan 424 hs, Amsterdam

Chiropractoren

Chiropractijk Rugcentrum Gron. B.V.

Rivierenhof 80, Groningen

Chiropractoren

Rug Zorg Kliniek

Minckelersstate 1, Heerenveen

Chiropractoren

Spiergewrichtologie

Dommelstraat 5, Eindhoven

Chiropractoren

Regionaal zoeken

Klik op de kaart en zoek regionaal op bouwondernemingen

Limburg Zeeland Zuid-Holland Noord-Brabant Utrecht Noord-Holland flevoland Gelderland Overijssel Drenthe Groningen Friesland
Zoekresultaten op de kaart
Ook te vinden in ...
Overige rubrieken