Certificeren en Keurmerken

Waarom certificeren?

U kent het effect wanneer u als consument een product of dienst vindt dat voorzien is van een
certificaat of keurmerk. Het geeft u een zeker en veilig gevoel. Een gecertificeerd bedrijf wordt verkozen boven een ongecertificeerd bedrijf. Precies daarom zou u zich als bedrijf moeten laten certificeren. U voorziet een product, systeem of personeelslid van een certificaat of keurmerk en wint hiermee het vertrouwen van de klant. Het is een winstgevende investering in uw bedrijf. Liften, makelaars, een managementsysteem, u kunt ze allemaal laten keuren door een certificerende instelling.

Instellingen voor certificaten en keurmerken

Er bestaan diverse instellingen waar u terecht kunt voor een bepaald certificaat of keurmerk. Mogelijk interessante sites voor u om te bezoeken zijn onder meer Keurmerkinstituut.nl en NEN.nl. Het Keurmerkinstituut is een onafhankelijke organisatie gericht op verbetering van de kwaliteit en veiligheid van producten, diensten en accommodaties voor consumenten. NEN (NEderlandse Norm) is in Nederland het onafhankelijke, nationale normalisatie-instituut dat belangen verenigt en het maken van afspraken begeleidt over producten, werkwijzen en diensten en deze publiceert.

Keurmerk voor keurmerken

Met een certificaat of keurmerk bent u er nog niet. Naast dat uw bedrijf aan de eisen voor een certificaat of keurmerk moet voldoen, moet deze zelf ook aan bepaalde eisen voldoen. Hiervoor bestaat de Raad voor Accreditatie (RvA), het zogeheten keurmerk voor keurmerken. Deze deskundige en onafhankelijke organisatie richt zich op de verbetering van de kwaliteit en veiligheid van producten, diensten en accommodaties voor consumenten. Op deze manier wordt het vertrouwen van uw afnemer in de kwaliteit van uw product of dienst ondersteund.

Voor u gevonden Certificeren en Keurmerken

Bureau Veritas Certification

Terminalweg 45, Amersfoort

Certificeren, Keurmerken, Veritas, Trainingen, Amersfoort

Regionaal zoeken

Klik op de kaart en zoek regionaal op bouwondernemingen

Limburg Zeeland Zuid-Holland Noord-Brabant Utrecht Noord-Holland flevoland Gelderland Overijssel Drenthe Groningen Friesland
Zoekresultaten op de kaart
Ook te vinden in ...
Overige rubrieken