Aluminium

Aluminium is een belangrijk metaal met ongeveer een derde van het gewicht van staal. De mogelijkheden van aluminium zijn eindeloos. We kennen het als de welbekende verpakking aluminiumfolie in onze keukenla, maar het wordt ook gebruikt voor bijvoorbeeld bijna alle niet ecologische deodorants, speelgoed zoals modelauto's en huishoudelijke apparatuur zoals bestek. Aluminium is licht, maar wel sterk en slijtvast. Het is bestendig tegen de meeste vormen van aantasting van buitenaf, een goede geleider van elektriciteit en warmte en laat zich relatief gemakkelijk vormen.

Door de grote vormvrijheid kan aan aluminium profielen en platen elke gewenste vorm worden gegeven. Enkele bewerkingstechnieken zijn frezen, gieten, lassen en lakken. Ook decoratief gezien kan het oppervlak van aluminium goed worden verfraaid, hetgeen tevens zorgt voor een nog betere bescherming. Omdat aluminium geen giftige stoffen afgeeft, wordt het veel gebruikt voor verpakkingen van consumptieartikelen en geneesmiddelen. Ook voor uw huis kunt u gebruik maken van de vele mogelijkheden van aluminium: kozijnen, deuren, schuifpuien, zonweringen enzovoort. Vanwege de voordelen van aluminium, zoals stabiliteit, hoge isolatiewaarden, fijn afgeronde profielaanzichten en een onderhoudsarme en lange levensduur, kiezen steeds meer architecten en aannemers voor elementen uit aluminium.

Aluminiumbedrijven kunnen ook over hun eigen specialisaties beschikken. Bijvoorbeeld de bouw van volières, dit zijn ruime kooien voor siervogels en vlinders. Naast een aantal standaard kooien, kunt u er dan vaak ook een op maat laten bouwen of een zelfgemaakte schets aanleveren. Of wat dacht u van een kooi, geheel naar uw wensen, voor uw kat, hond, hamster of cavia? De mogelijkheden met aluminium zijn eindeloos. Een leuk weetje is ook dat aluminium een van de meest voorkomende elementen op aarde is en we er dus nog lang gebruik van kunnen maken!

Voor u gevonden Aluminium

Alutec Nederland BV

Drogerijweg 1, Sas van Gent

Aluminiumconstructies

Heteck Group

Rondven 40A, Maarheeze

Zwaarlastvloeren producent, Festivalvloer leggen, Leverancier zwaarlastvloer voor events, Metaalbewerking, Producent van inox en pvc, Plaatwerken, Elektrotechnische groothandel, Groothandel verlichting, Draai en freeswerk, Maatwerk aluminium voor industrie

Kramer Aluminiumtechniek

Barneveldsestraat 17 b, Renswoude

Wij werken voor bedrijven en voor de particuliere markt.

Kramer Aluminiumtechniek

Barneveldsestraat 17 b, Renswoude

Wij werken voor bedrijven en voor de particuliere markt.

Waluvo Aluminium Volierebouw

Dominee A.C. van Raalteweg 23, Wanneperveen

Volieres, Kooien, Vogels, Aluminium, Waluvo

Arkoel B.V.

Vlotlaan 4-A, Monster

Aluminium, Zonweringen & Rolluiken

Donk Industries

1e Industrieweg 5, Lopik

Aluminium Fabrieken en Groothandels

Fainox Stanles Steel Produkts B.V

Handelstraat 7, Horst

Chemische Industrie, Interieurbouw, Meubel Industrie, Medische Sector, Voedingsmiddelen Industrie

Gevel Design Beek B.V.

Matjeskolk 16, Beek gemeente Berg

Kozijnen, Aluminium Ramen Deuren Gevels

Holl Nabewerking Centrum VOF

Kruisstraat 4, Drongelen

aluminium, extrusie profiel, halffabrikaten, c en c bewerking, montage

Regionaal zoeken

Klik op de kaart en zoek regionaal op bouwondernemingen

Limburg Zeeland Zuid-Holland Noord-Brabant Utrecht Noord-Holland flevoland Gelderland Overijssel Drenthe Groningen Friesland
Zoekresultaten op de kaart
Overige rubrieken