Adviesbureaus - Pedagogiek

Dat het opvoeden van kinderen niet altijd even makkelijk is, zullen nogal wat ouders onderschrijven. Maar soms wordt het te moeilijk of misschien wel onmogelijk en gaat opvoeden niet meer vanzelf. In dat geval kan een pedagoog uitkomst bieden. Samen met u gaat de pedagoog op zoek naar een persoonlijke, individuele oplossing voor uw kind. Dit kan zowel een jong kind als een jongere betreffen. Dankzij de beschikking over deskundigheid en het vermogen de nodige emotionele afstand te bewaren, is een pedagoog in staat u op de juiste manier te ondersteunen en adviseren.

De problemen waar kinderen mee te maken kunnen krijgen lopen uiteen. Van problemen die snel op te lossen zijn, zoals problemen met betrekking tot zindelijkheid, slaapgedrag, faalangst, eetproblemen of ruzie op school, tot langdurige problematiek, zoals ontwikkelingsproblemen, autisme of het Down-syndroom. Ook kunt u de hulp van een pedagoog inroepen bij specifieke situaties, bijvoorbeeld om op de beste manier met uw kind om te gaan na een echtscheiding. Een pedagoog probeert samen met u de problemen op te lossen. Dit kan plaatsvinden op de praktijk, in het gezin of op de instelling waaraan de pedagoog verbonden is, zoals een school of een jongerenadviescentrum. Een pedagoog kan naast oplossend ook preventief te werk gaan. Denk aan voorlichting aan ouders op school ten behoeve van een project over pesten.

Pedagogen worden dagelijks geconfronteerd met nieuwe ideeën, maatregelen en methodieken voor kinderen en opvoeders. Zij maken gebruik van de laatste ontwikkelingen op het gebied van opvoeding en zorg en blijven hier continu kritisch over nadenken, met als doel de relatie tussen kinderen en opvoeders zo goed mogelijk te begeleiden en te versterken. Pedagogen vervullen met hun werkzaamheden een belangrijke maatschappelijke rol.

Voor u gevonden Adviesbureaus - Pedagogiek

BTSW Zeeland

Wijngaardstraat 21, GOES

Bureau Toegepaste Sociale Wetenschappen. Psychologie Pedagogie. Psychologisch adviesbureau voor ki

Fontys Opvoedkundig Hulp en Adviesbureau

,

opvoedingsvragen, speltherapie, kinderen en echtscheiding, sociale vaardigheden, mediation

Kleurrijk Sociaal Pedagogische Hulpverlen. BV

Gildenstraat 3, Leerdam

Uitzendbureaus, Pedagogische adviesburo's

Praktijk voor Muziek- en Psychosynthese

Voorbijstraat 31, Duiven

psychosynthese, opvoeding, sociale vaardigheden, muziek, spiritualiteit

Stunning B

Watergeusstraat 210, Rotterdam

Babyartikelen, Babywinkel, Pedagigisch, Adviesbureau, Babykleding, Zuidholland, Rotterdam

Stunning B

Watergeusstraat 210, Rotterdam

Babyartikelen, Babywinkel, Pedagigisch, Adviesbureau, Babykleding, Zuidholland, Rotterdam

Regionaal zoeken

Klik op de kaart en zoek regionaal op bouwondernemingen

Limburg Zeeland Zuid-Holland Noord-Brabant Utrecht Noord-Holland flevoland Gelderland Overijssel Drenthe Groningen Friesland
Zoekresultaten op de kaart
Ook te vinden in ...
Overige rubrieken